Patentstrid: Apple risikerer at skulle betale monster-erstatning til universitet

Iphone-producenten kan ende med at skulle betale op til 5,6 mia. kroner i erstatning til universitetet i Wisconsin efter at have tabt en patentsag.

En amerikansk jury har fundet frem til, at Apple har anvendt teknologi som universitetet i Wisconsin-Madison har patent på. Vel at mærke uden at have fået tilladelse til det fra universitetet.

Det skriver NBC News.

Og det kan blive en dyr omgang for den amerikanske iPhone-producent. Ifølge retsformand, dommer William Conley, kan Apple ende med at gøres erstatningsansvarlig for op til 862,4 mio. dollars, svarende til 5,6 mia. kroner.

Læs også: Microsoft og Google skrinlægger årelang strid om patenter

Størrelsen på erstatningen skal fastsættes ved en ny retssag, ligesom det her også skal undersøges, hvorvidt Apple bevidst har overtrådt patentet. Hvis det er tilfældet, kan erstatningskravet blive endnu højere.

Konkret udspringer sagen af et patent, som Wisconsin-Madison universitetet har haft siden 1998. Patentet handler om at forbedre effektiviteten i chip. I sagen, som blev rejst mod Apple i 2014, har juryen nu har vurderet, at Apple har overtrådt patentet i forhold til virksomhedens A7, A8 og A8X-processorer, som bliver anvendt i iPhone 5 (i flere varianter), 6 og 6 Plus.

Apple har benægtet at have overtrådt patentet, som virksomheden har argumenteret for, er ugyldigt.

Konkret er det universitetets afdeling for patenter og licensering, Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), som har patentet. Organisationen sagsøgte i 2008 Intel for også at have overtrådt det. Dengang blev sagen afgjort ved et forlig et år efter, den blev indledt.

Sidste måned indledte WARF endnu en sag mod Apple i forhold til virksomhedens A9 og A9X-chips, som bliver brugt i iPhone 6S og 6S Plus og i iPad Pro.

Hverken Apple eller WARF har ønsket at kommentere sagen over for NBC News.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere