Patenter får Sun til at flytte OpenOffice til ny licens

Sun Microsystems har besluttet at udgive OpenOffice under LGPLv3 i stedet for GPLv2 for at få bedre beskyttelse mod softwarepatenter.

Sun Microsystems' open source kontorpakke, OpenOffice, skal fremover udkomme under Lesser General Public License version 3, LGPLv3, for at få bedre beskyttelse mod retssager på grund af softwarepatenter.

Hidtil har Sun frigivet OpenOffice under GPLv2, men selskabet mener ikke, at den licens giver tilstrækkelig beskyttelse for kunder og udviklere i forhold til softwarepatenter, skriver InformationWeek.

Skiftet til Lesser GPL i stedet for GPL betyder samtidig, at det bliver muligt at benytte dele af kildekoden fra OpenOffice i et andet produkt, uden dette produkt også bliver underlagt GPL.

Problemet omkring softwarepatenter kan opstå, hvis eksempelvis et softwarefirma bidrager til udviklingen af et open source-produkt, men benytter en teknologi, som firmaet har patenteret.

Med den nye version af LGPL er det specificeret, at bidragyderne fraskriver sig retten til senere at gøre krav på royalties fra brugerne af produktet på grund af licenserne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere