Pas på: Netbank-forsikring dækker ikke mobilbrug

23. april 2013 kl. 12:014
Du må kun bruge enheder med antivirus installeret, hvis en erhvervsforsikring mod netbankindbrud skal dække. Dermed er netbank på iPhone og iPads ikke tilladt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens private kunder automatisk får dækket tab ved netbankindbrud, er alle virksomheder på helt egen hånd og må selv dække tabet. Derfor anbefaler bankerne en forsikring mod indbrud - men den gælder kun, hvis man holder sig til netbankbesøg fra enheder med en fuldt opdateret antivirus installeret. Det skriver Børsen i tirsdagens avis.

Har man tegnet en forsikring, men bruger sin iPhone til at gå i netbanken, vil man altså ikke være dækket, hvis hackere får held med at tømme kontoen. Det skyldes et krav om antivirus på mobile enheder, forklarer Danske Forsikring, der er et af de selskaber, som tilbyder sådan en forsikring.

Man kan købe antivirus til Android-telefoner, om end de færreste i dag har valgt at gøre det, mens det er helt udelukket på Apples iOS-platform. Omvendt har Apples strenge kontrol med, hvad der må installeres på iPhones og iPads også givet disse enheder et ry for høj sikkerhed, men det får altså ikke forsikringsselskabet til at ændre på kravet om, at der skal være installeret antivirus.

Hos sikkerhedsfirmaet C-Cure har direktør Mette Nikander valgt slet ikke at bruge sin telefon til bankforretninger, og hun foretrækker også at besøge netbank fra computeren på kontoret, i stedet for at bruge en privat computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et firma har nemlig typisk bedre beskyttelse af computerne end private, med firewall og antivirus og procedurer for at opdatere softwaren på computerne, pointerer hun.

Prisen for en netbankforsikring begynder ved under tusind kroner om året.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
3. maj 2013 kl. 10:24

Hvad med dem?

4
3. maj 2013 kl. 13:17

Hej Jimmy, Det det handler om er at enheden du netbanker fra skal være placeret bag en firewall og have et antivirus installeret. Uanset hvilken en platform det så end er. Med andre ord gælder det så også Linux og Mac, som du spørger til. Håber at det afklarer dit spørgsmål:-) MVH. C-cure/Mette Nikander

2
29. april 2013 kl. 12:09

Som en lille ekstra kommentar kan jeg tilføje at der I forsikringspapirerne fra Danske forsikring står at man skal sidde bag en firewall og anvende et opdateret antivirusprogram. Det betyder I realiteten at hverken Android, iOS eller andre platforme, som ikke kører i et LAN der er beskyttet af en firewall kan anvendes, hvis forsikringen skal dække. MVH. C-cure/Mette Nikander

1
26. april 2013 kl. 11:36

Så kan man bare droppe iPad'en og finde en gammel Windows 95 maskine med antivirus og bruge den. Den er sikkert også meget billigere.

(Ironi kan forekomme)