Pas på når du låser din computer: USB-enhed kan låse den op på få sekunder

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Omkring 20 sekunders arbejde foran din kollegas computer er alt det tager for at få adgang til den. Billig hardware i form af en USB-enhed gør det muligt.

Takket være en teknik, der kræver hardware til kun 50 dollars (331 kroner) og under 30 sekunders arbejde, er det nu blevet meget nemmere at få fat i essentielle loginoplysninger til låste computere. Det skriver arstechnica.com.

Rob Fuller, der er sikkerhedschef ingeniør hos R5 Industries, fortæller at hacket fungerer pålideligt på maskiner, der kører Windows samt OS X.

Hacket fungerer ved, at man tilslutter en flash-sized minicomputer i USB-stikket på en computer, der er låst, og naturligvis ’forladt’. På ca. 20 sekunder har USB enheden opsnappet brugernavn og kodeord til at logge ind.

Det umulige er muligt

Rob Fuller fortæller videre, at teknikken fungere på flere billige USD-enheder - både Hak5 Turtle til 331 kroner og med USB Armory til 1.026 kr.

»For det første er det såre simpelt, og det burde ikke virke, men det gør det,« skriver Rob Fuller i en blog-post og fortsætter:

»Jeg kan på ingen måde være den første, der har identificeret problemet, og tro mig, jeg har testet det på så mange forskellige måder for at bekræfte, hvad jeg ikke troede var muligt - var sandt.«

Afhængig af computerens alder giver angrebet enten en NTLMv1-hash eller en NTLMv2-hash af login-oplysningerne.

Begge værdier kan konverteres til NTLM-formatet - ligegyldigt hvor kompleks den underliggende klartekst i kodeordet er.

Herfra kan hashen bruges til et såkaldt pass-the-hash-angreb, som bare kræver den hashede værdi - og ikke det egentlige kodeord.

Hak5 Turtle og USB Armory er begge Linux-computere og er i stand til at efterligne en USB-ethernet enhed.

Rob Fuller udstyrede enhederne med enkle konfigurationsændringer, der præsenterer hardwaren som en DHCP-server. Den status gør USB-enheden til en potentiel default-gateway, der er i stand til at modtage netværkstrafik. Hvis man kombinerer det med en hacker-applikation kaldet Responder vil USB-enheden modtage login-oplysningerne.

Læs også: Amerikansk myndighed: SMS-koder er for usikre til to-faktor-autentifikation

Flere brugere påpeger i debatten på Ars Technica, at hvis en hacker har fysisk adgang til en computere, er skaden allerede sket.

Dertil svarer brugeren GreenEnvy imidlertid, at angrebet gør det væsentligt nemmere.

»Vi krypterer alle vores bærbare med Bitlocker (windows 10 pro). Uden hack som dette, er det meget svært at få noget ud af computeren. Med et hack som dette kan man rundt om det problem ved at låse computeren op eller ved at deaktivere Bitlocker. Vores Bitlocker setup stopper de fleste tyve, der går efter hardwaren og ikke softwaren. Men det er skræmmende,« skriver GreenEnvy.

Se her, hvordan det virker i praksis:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Maciej Szeliga

Via en GPO, det kræver selvfølgelig at man orker at holde styr på hvilke enheder der er godkendt udstyr.

Det betyder "bare" at den "magiske pind" skal være i stand til at udgive sig for en anden pind, det burde være omtrent lige så svært som at skifte MAC-adresse på et netkort. Du tager en pind som du ved er kodkendt, stikker den ind i din "magiske pind", den aflæser enhedens ID og bruger den næste gang den aktiveres... ca. 10 linjer kode ekstra.

  • 5
  • 0
#4 Rune Larsen

Windows 10 gør det hele meget værre, da man logger på med sit OneDrive email-password. Dermed er din passwordet til din email også kompromitteret og potentielt alle de konti du har lavet online, hvor du kan nulstille passwordet gennem din email.

Udover pass-the-hash angreb, kan de fleste NTLM hashes knækkes med rainbowtables eller bare brute force, da de er usaltede og baseret på den hurtige MD4 hash.

Det virker som om microsoft har opgivet at gøre noget ved Window's usikre passwords og i stedet satser butikken (og kundernes systemer) på 2-faktor autentifikation. http://winsupersite.com/windows-10/microsoft-details-windows-10-security...

Jeg vil tillade mig at fastholde: https://www.version2.dk/comment/297537#comment-297537

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere