Pas på: Malware bruger Skype som smittekilde

Skype er blevet populært blandt hackere til at sprede malware, i takt med at det er blevet standard i Windows. Netbanktyven Shylock er seneste eksempel.

Engang var det i Microsofts chatprogram Messenger, man skulle passe på, når vennerne skrev beskeder som ’OMG! This video is sooo funny!’, med tilhørende link, der i stedet for en video serverede malware.

Men Messenger er blevet aflivet af Microsoft, som nu satser på Skype til chat og IP-telefoni. Og hackerne er fulgt med, efterhånden som Skype ikke bare er blevet meget udbredt på egen hånd, men nu også er installeret som standard i Windows.

Når malwaren Shylock netop har fået tilføjet en funktion, der gør det muligt at sende beskeder til alle offerets Skype-kontakter, er det således blot ét eksempel i en større tendens. Det skriver sikkerhedsfirmaet CSIS i et blogindlæg.

Shylock er designet til at stjæle fra ofrenes netbank, med et man-in-the-middle-angreb i realtid, og malwaren går målrettet efter små og mellemstore virksomheder. Men selvom Shylock har bredt sig internationalt, har danske netbankkunder ikke noget at frygte - lige nu - da malwaren endnu ikke går efter danske mål, melder CSIS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere