Pas på din cloud-forretning: Lovgivning er ikke global

Business Software alliance advarer i ny rapport om store udsving i, hvor parate forskellige lande er til cloud computing.

Skal din virksomhed vokse globalt? Og har du tænkt dig at bruge cloud computing for at nå målet?

Så bør du måske læse den seneste rapport fra Business Software Alliance (BSA).

Rapporten har undersøgt 24 lande for deres 'sky-parathed' ved at kigge på de syv faktorer: data privacy, sikkerhed, it-kriminalitet, rettighedsbeskyttelse, standardisering, frihandel og generel it-parathed. Landene står tilsammen for 80 procent af det globale it-marked.

Resultatet viser ikke overraskende, at højindustrialiserede lande som Japan, Australien, Tyskland og USA topper listen, mens vækstområder som Brasilien, Vietnam, Kina og Indonesien ligger i bunden af ranglisten. Det er især mangel på frihandelsaftaler og en dårlig track record, hvad angår it-kriminalitet, der trækker de lavest rangerede lande ned.

»Virksomheder over hele verden skal hver eneste dag træffe beslutninger om, hvor man skal udvide forretningen. Hvis jeg stod og skulle investere i nogen med en forretningsmodel, der involverede cloud computing, ville jeg kigge efter, hvor godt hjemlandet rent faktisk understøtter skyen,« siger CEO i Business Software Alliance Robert Holleymann i et interview med Version2.

Ifølge Robert Holleymann er der en stor opgave i at få gjort teknologimiljøet opmærksom på de udfordringer, udviklingslandende har med at få ryddet barrierer for ægte, troværdig cloud computing af vejen.

»Ellers bliver skyen aldrig rigtig global. Og så går vi glip af den store, økonomiske muligheder der ligger i skyens natur,« siger Robert Holleymann til Version2.

Som eksempel nævner han 'great firewall of China', der effektivt filtrerer datastrømmen ind og ud af Kina.

»Deres (kinesernes, red.) sky er ikke nødvendigvis klar til at gøre forretninger i. Det er blandt andet det, vi advarer om i rapporten,« siger Robert Holleymann.

Business Software Alliance har været bannerfører i krigen mod piratkopiering af software, og Robert Holleymann pointerer, at skyen ikke vil eliminere piratkopiering - den vil blot ændre måden, det foregår på.

»Jeg er overbevist om, at nye forretningsmodeller i skyen som for eksempel Software-as-a-Service vil reducere omfanget af piratkopiering, men helt eliminere problemet - det kan skyen ikke. Og vi har da også stadig til gode at se nedgangen. I stedet kommer vi til at se folk, der deler deres passwords til cloud-tjenester, eller hosting-tjenester, der ser legitime ud, men i virkeligheden blot er kopier af andre tjenester,« siger Robert Holleymann til Version2.

BSA har ikke undersøgt de danske forhold specifikt, men Robert Holleymann understreger, vi i Danmark bør stå godt i og med, at vi gang på gang scorer højt på it-parathed i befolkningen.

»Dertil kommer, at I som EU-formandsland nu har alle tiders chance for øve indflydelse på en fælles EU-databeskyttelseslovgivning,« siger Robert Holleymann.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere