Pas på: Den bærbare kan svitse dine lår

Smid den bærbare af lårene og op på bordet. Du risikerer nemlig at brænde dig, advarer hudlæge.

En laptop på skødet i sofaen efter en lang arbejdsdag kan blive en skadelig fornøjelse. Du risikerer nemlig at brænde dine lår, skriver P4 Østjylland.

Advarslen kommer fra overlæge Anne Braee Olesen. Hun oplever, at et stigende antal børn og unge får hudforandringer på lårene, efter at de er blevet udsat for varmen fra deres bærbare computer gennem længere tid.

»Det var en stor mærkelig brun plet på benet. Jeg tænkte, det måske kunne være blodforgiftning, så jeg ville have en hurtig tid hos lægen,« udtaler 13-årige Frederik Christensen til P4.

Frederik Christensens symptomer viste sig at være det såkaldte toasted skin syndrome, også kaldet laptop-lår. Det opstår, når varmen fra computeren trænger ned i huden og efterlader pigmentforandringer, fordi hudcellerne dør.

I første omgang er det ikke farligt, men det kan blive alvorligt, advarer Anne Braae-Olsen.

»Hvis man fortsætter, bliver det en blivende skade, og man får ar ned i underhuden, som ikke kan ændres. Det er så alvorligt, at hvis man fortsætter med det i årtier, er man i risiko for at udvikle hudkræft på området« udtaler Anne Braae Olsen til P4.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rasmus Lundsgaard

Hvorfor er der ingen der spørger til hvor meget den unge fyr sidder med den computer på sine lår? Det plejer da ellers ikke normalt at skorte på "Børn sidder for meget stille" og "Du får firkantede øjne af for meget kiggen på skærmen".

"The researchers say that the 10 reported patients had lesions on one or both of their upper legs that developed after several weeks to months of laptop use of six to eight hours per day." fra http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/news/20101004/laptop-r...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere