Pas på datatrafik med Telenor på ferien

Telenor tager 56,25 kroner pr. megabyte i EU-lande eller næsten tre gange mere end andre teleselskaber i Danmark. Firmaet selv kalder det 'meget dyrt' og lover et kraftigt prisfald i september.

Selvom EU-Kommissionen har sat et loft over prisen på datatrafik på mobilnettet i andre EU-lande, er det stadigt muligt at få et solidt rap over nallerne, når regningen lander i brevsprækken.

Det er nemlig kun den pris, som teleselskaberne indbyrdes skal betale for at bruge hinandens netværk, der er reguleret, så teleselskaberne kan stadig sætte den endelige pris hos forbrugeren, som de har lyst.

Mens alle andre store teleselskaber i Danmark har ændret prisen til 20 kroner pr. megabyte, har Telenor holdt fast i en pris på 56,25 kroner, hvilket er seks gange mere end hvad selskabet skal betale de udenlandske teleselskaber for ydelsen.

Prisen er dog på vej ned, lover direktør for produkt- og markedsudvikling hos Telenor, Henrik Skov, for senest ved udgangen af september er Telenor klar med nye priser.

»Vi lancerer forskellige pakker, så man for et mindre beløb om måneden kan få datatrafik til omkring 10 kroner pr. megabyte i EU-landene. Vi skal derned, før det er forsvarligt,« siger han og forklarer, at Telenor indtil da advarer kunderne mod at bruge datatjenester i udlandet.

Også prisen pr. megabyte for dem, der ikke køber en pakkeløsning, vil få et kraftigt gok nedad, lover han.

Hvorfor Telenor som det eneste selskab i Danmark ikke har sænket priserne pr. 1. juli, hvor det nye prisloft for afregningen af datatrafik trådte i kraft, forklarer han med, at Telenor gerne vil lancere de nye priser samlet, og at der stadig er nogle aftaler, der skal på plads.

Og så er det nærmest lige meget, om prisen er 20 eller 56,25 kroner, mener han.

»Det er dyrt eller meget dyrt. Og vi kan se, at næsten ingen bruger det, fordi priserne er så høje. Vi anbefaler vores kunder ikke at bruge det, men at finde en WLAN-forbindelse i stedet, for ellers får man en meget stor regning, uanset om prisen er 20 eller 56 kroner,« lyder forklaringen fra direktøren.

Men som kunde hos jer, vil man trods alt få en regning, der er næsten tre gange større?

»Enig. Det er også derfor, vi gør meget ud af at fortælle vores kunder, at de virkelig skal være opmærksomme på, hvad det koster, og anbefaler dem ikke at bruge det.«

Men mener I, at det er en fair pris at tage 56,25 kroner, når I selv køber ydelsen af et udenlandsk teleselskab for 9,40 kroner?

»Det er også derfor, vi regulerer priserne ned senest ved udgangen af september. Når prisen, vi betaler, efter EU-reguleringen er på 9,40 kroner inklusiv moms, mener vi, at et prisleje på en tikrone, ved et mindre, fast månedligt beløb, er det rigtige.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Flemming Riis

bliver det jo bedre med en euro pr mb dog afregner de fleste operatøre med 50kb som mindste afregning så dit mail lige har set om var der koster stadig meget.

og lad være med at køre til et ikke EU land da du stadig bliver flået

  • 0
  • 0
#2 Baldur Norddahl

EU kan sagtens regulere taksterne uden for EU. Det er simpelthen bare at forbyde et europæisk selskab at indkræve de høje takster. Hvis der ikke kan opnås en aftale med et udenlandsk selskab på disse vilkår, jamen så må vi undvære at kunne roame på det pågældende selskab.

Mon ikke de fleste udenlandske selskaber har lyst til at sælge trafik til EU alligevel?

Lige meget hvor i verden man befinder sig, så er de enorme afgifter ikke forbundet med en tilsvarende udgift for selskaberne. Det er legaliseret svindel og tyveri.

  • 0
  • 0
#3 Deleted User

Kære EU, få nu stoppet de tøseskridt, intet over 50€/GB (5¢/MB for folk som insisterer på at måle med millimeterstok) kan være værd at snakke om, det er stadigvæk en fed pris. (3G selskaberne formår fx at sælge 10GB til 200 kr, altså lige omkring 1/20 af den foreslåede makspris.)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere