Par-programmering og nedsat arbejdstid højner kvaliteten i dansk softwarefirma

15. juni 2021 kl. 03:456
Par-programmering og nedsat arbejdstid højner kvaliteten i dansk softwarefirma
Illustration: Abtion.
Metoder fra Extreme Programming giver bedre kvalitet og hurtigere udvikling for den danske softwarevirksomhed Abtion. Og alle har fri fredag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I den danske softwarevirksomhed Abtion gør man noget, der ikke er helt almindeligt.

Her har man taget de tidlige agile råd om par-programmering til sig, og nedsat arbejdstiden til fire dage om ugen – med fuld løn, vel at mærke.

Par-programmering, hvor to udviklere sidder foran et tastatur og programmerer i fællesskab, er en ide med mange år på bagen. Det var ét af buddene i Extreme Programming, som var en tidlig udgave af det agile koncept.

Et argument mod par-programmering lyder: Hvorfor ikke bare ansætte én udvikler, der er dobbelt så god?

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
15. juni 2021 kl. 18:55

Vi vil rigtig gerne dele ud af vores erfaring, og vi gør det allerede lidt i smug i den som måtte være interesserede over en kop kaffe, så du siger bare til

Kunne det være en ide at organiserer det som et Meetup i dette regi:https://www.meetup.com/DevOps-Copenhagen/

Som Allan påpeger kan det være meget givende at lige skulle organisere sine tanker lidt, så det kan ligne en semi-struktureret præsentation. Og mere skal der vel ikke til i et Meetup forum for at få diskussioner og feedback igang.

5
15. juni 2021 kl. 16:03

Hej Allan. Vi vil rigtig gerne dele ud af vores erfaring, og vi gør det allerede lidt i smug i den som måtte være interesserede over en kop kaffe, så du siger bare til :)

Super tilbud, jeg skal lige finde tid. Vi arbejder solen sort for tiden, for at levere den frivillige vaccinationsordning :)

Jeg vil også sige, at jeg personligt har fået meget ud af at forberede foredrag om processer - det har været en virkelig øjenåbner for mig at reflektere grundigt over min og det team jeg er en del af's udvikling og skulle forklare den.

Man lærer om sin egen læring ved at skulle præsentere den for andre. For mig har det været en del af arbejdet med processer og gjort os endnu skarpere på hvorfor vi gør som vi gør. Så jeg vil stadig opfordre jer til at holde nogle foredrag om det. I kan godt!

4
15. juni 2021 kl. 14:16

Der er en bog med navn Thje Psychology of Computer Programming, hvis forfatter jeg ikke husker lige nu, hvori der beskrives "egoless programming", hvor hver i et team forsvarer sin kode overfor de andre ansatte. Det eliminerer bugs hurtigere og forbedrer programdesign. Det her parprogrammering minder lidt om det.

3
15. juni 2021 kl. 12:58

Hej Allan. Vi vil rigtig gerne dele ud af vores erfaring, og vi gør det allerede lidt i smug i den som måtte være interesserede over en kop kaffe, så du siger bare til :)

2
15. juni 2021 kl. 12:11

Hvis 'parret' passer sammen er metoden, efter min erfaring, meget meget produktiv.

1
15. juni 2021 kl. 09:15

Spændende at der bliver prøvet grænser af i processer. Jeg har altid været fan af at når man prøver nye metoder af, så gør man det på en måde hvor man er meget tro mod nogle principper og dyrker dem helt ud i ekstremerne. Så kan man altid iterativt justere ind til noget mindre ekstremt når man har afprøvet grænserne og opnået læring sammen. Jeg håber at Abtion stiller sig op og holder nogle foredrag om hvad de har lært af det hele om 1-2 år - det ville ihvertfald være et foredrag jeg godt gad høre.