Pape klar med nyt lovforslag om registersamkørsel for kommunerne

Illustration: Rasmus Flindt Pedersen
Et nyt lovforslag skal gøre det muligt for kommunerne at dele data på tværs af myndigheder, og det vækker bekymringer hos bl.a. Alternativet.

Et lovforslag, der fremsættes i næste uge, vil på bekendtgørelsesniveau give kommuner adgang til at samkøre data på tværs af forskellige forvaltninger for at hjælpe borgere, der er arbejdsløse eller har sociale problemer.

Ja, du troede måske lige, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) havde forstået, at danskerne synes, at massiv overvågning og registersamkørsel gik for langt, da han for kun to måneder siden faktisk gik med til, at borgerne i det mindste skal oplyses, når det sker.

Læs også: Pape vil opbløde kontroversiel datalov: Borgere skal underrettes

Men det afholder ham ikke fra at stille nye forslag, der skal give kommunerne udvidede beføjelser på dataområdet, skriver Altinget.

Formålet er ifølge ministeren selv, at »styrke sammenhængen i indsatsen til borgere med komplekse og sammensatte problemer ved at give kommunerne bedre muligheder for at tilbyde en helhedsorienteret plan«.

Det skal ikke være op til den enkelte

At det bliver på bekendtgørelsesniveau betyder kort fortalt, at en beslutning ikke skal rundt om Folketingssalen, men derimod kan besluttes af en enkelt minister, og det bekymrer Josephine Fock (Alt):

»Det er helt principielt, at det ikke skal være op til den enkelte ressortminister at afgøre, hvordan man behandler borgernes personfølsomme data. Det skal laves som et konkret lovforslag, der skal behandles i Folketinget. Og hvis Folketinget finder det relevant, skal det nok også lykkes regeringen at samle flertal for det,« siger hun til Altinget.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) understreger dog overfor Altinget, at loven ikke betyder, at kommunerne får fri adgang til et slaraffenland af borgernes persondata.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Ipsen Pedersen

Og så lige fra de Konservative, der ellers hævder at arbejde for den private ejendomsret...

Men det er jo interessant at konstatere at den private ejendomsret ophører i samme øjeblik den offentlige sektor synes det bliver irriterende... og det er ikke kun de Konservative der skydes på her.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere