DI har tilsyneladende store problemer med at finde ud af, hvad brancheorganisation skal mene om lempelsen af multimedieskatten, som er en del af finansloven for næste år.
Først sagde DI ITEK's branchedirektør, Tom Togsverd, at lempelsen kommer alt for sent og vil betyde nul og niks, skriver Ritzau ifølge Politiken.
Finansloven for 2011 betyder, at husstande med to ægtefæller, der begge betaler multimedieskat, slipper 25 procent billigere per næse.
Det betyder i praksis en rabat på cirka 840 kroner om året for to topskatteydere, der begge rammes af multimedieskatten.
Tom Togsverds argument var, at skatten siden sin indførelse i januar 2010 har fået så mange medarbejdere til at droppe de arbejdsgiverbetalte multimedier derhjemme, at lempelsen reelt ikke får nogen betydning.
»Antallet af bredbåndsforbindelser er gået 20 procent ned, fordi den ene ægtefælle allerede har opsagt sin bredbåndsforbindelse for at undgå beskatning. Ægtefællerne kan jo blot bruge den samme forbindelse«, sagde Tom Togsverd til Ritzau mandag aften.
Men Tom Togsverds kritiske udmelding blev hurtigt mast flad mod asfalten, da DI-direktør Tine Roed kørte et nyt, officielt budskab i stilling.
»På sigt vil flere nu få glæde af den rabat, idet flere ægtefæller nu begge vil anskaffe sig bredbåndsforbindelse, pc og mobiltelefon«, sagde Tine Roed til Ritzau sent mandag aften.
Hun siger til Ritzau, at Tom Togsverd har udtalt sig på et fejlagtigt grundlag og fastholder, at rabatten på multimedieskatten i finansloven for 2011 er i orden.
Tine Roed påpeger, at selv om DI aldrig har brudt sig om multimedieskatten, så er den blevet accepteret som led i den seneste skattereform med sænkelse af marginalskatten, siger hun til Ritzau.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.