Panik i DI: Direktører modsiger hinanden om rabat på multimedieskat

9. november 2010 kl. 10:045
Panik i DI: Direktører modsiger hinanden om rabat på multimedieskat
Illustration: Hewlett-Packard.
Først sagde DI, at lempelsen af multimedieskatten forslår som en skrædder i helvede. Men nu er lempelsen pludselig god nok, siger DI-direktør.
Artiklen er ældre end 30 dage

DI har tilsyneladende store problemer med at finde ud af, hvad brancheorganisation skal mene om lempelsen af multimedieskatten, som er en del af finansloven for næste år.

Først sagde DI ITEK's branchedirektør, Tom Togsverd, at lempelsen kommer alt for sent og vil betyde nul og niks, skriver Ritzau ifølge Politiken.

Finansloven for 2011 betyder, at husstande med to ægtefæller, der begge betaler multimedieskat, slipper 25 procent billigere per næse.

Det betyder i praksis en rabat på cirka 840 kroner om året for to topskatteydere, der begge rammes af multimedieskatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tom Togsverds argument var, at skatten siden sin indførelse i januar 2010 har fået så mange medarbejdere til at droppe de arbejdsgiverbetalte multimedier derhjemme, at lempelsen reelt ikke får nogen betydning.

»Antallet af bredbåndsforbindelser er gået 20 procent ned, fordi den ene ægtefælle allerede har opsagt sin bredbåndsforbindelse for at undgå beskatning. Ægtefællerne kan jo blot bruge den samme forbindelse«, sagde Tom Togsverd til Ritzau mandag aften.

Men Tom Togsverds kritiske udmelding blev hurtigt mast flad mod asfalten, da DI-direktør Tine Roed kørte et nyt, officielt budskab i stilling.

»På sigt vil flere nu få glæde af den rabat, idet flere ægtefæller nu begge vil anskaffe sig bredbåndsforbindelse, pc og mobiltelefon«, sagde Tine Roed til Ritzau sent mandag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun siger til Ritzau, at Tom Togsverd har udtalt sig på et fejlagtigt grundlag og fastholder, at rabatten på multimedieskatten i finansloven for 2011 er i orden.

Tine Roed påpeger, at selv om DI aldrig har brudt sig om multimedieskatten, så er den blevet accepteret som led i den seneste skattereform med sænkelse af marginalskatten, siger hun til Ritzau.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. november 2010 kl. 11:02

Hvad skal man bruge to bredbåndsforbindelser til i én husstand?

  • Søren
3
9. november 2010 kl. 12:23

Det er der desværre mange der har. Nogen pga en vag ide om sikkerhed, andre af politiske årsager.

Jeg er fuldstændig enig med Tom Togsverd og synes det er skidt at man ikke har en samstemmende mening fra DI.

4
9. november 2010 kl. 20:58

Det må være det man kan forstå ud fra udtalelser hvis man ikke er brændende modstander af dette makværk som multimedieskatten er.

Det er synd at der bliver gået i rette med Tom Togsverd.

For hvordan kan DI acceptere de administrative byrder der pålægges virksomhederne. Ja og nu med rabatter bliver de administrative byrder endnu større.

Hvordan kan DI acceptere at over 50000 har frasagt sig PC/Mobil.

Det er sjovt at man som medarbejder i en virksomhed er mere bekymret om den forringelse af konkurrenceevne og fleksibiliteten som multimedieskatten medfører for ens virksomhed end DI som jo burde repræsentere arbejdsgiverenes interesser.

Få nu afskaffet den multimedieskat det kan ikke gå hurtigt nok og forsøg så at få Danmark ind på sporet igen således at vi i det mindste er progressive i forhold til arbejdsmarked og fleksibilitet hos medarbejderene i stedet for som nu misundelige og bagstræberiske.

Hvornår stiller kæmperne i dansk erhvervsliv sig op og siger nu må det være nok!

DROP MULTIMEDIESKATTEN NU!!!

5
10. november 2010 kl. 09:57

DI burde også i denne sag forholde sig til fakta i stedet for at lade sig forlede af urealistiske drømme som de politiske partier gør.

2
9. november 2010 kl. 11:57

Tine Roed får det til at lyde som et mål at have flere forbindelser til samme husstand. Jeg har pænt svært ved at se det jublende fantastiske i det, med mindre man har en serverpark stående.