Panasonics panser-pc får Sandy Bridge, solskinsskærm og 9 timers batteri

Panasonic har annonceret en ny udgave af deres hårdføre Toughbook-serie af notebooks. Den byder blandt andet på Intels nyeste Sandy Bridge-processorer, ny touch-'solskærm' og 9 timers batterilevetid.

Teknologivirksomheden Panasonic er klar med en opgraderet udgave af deres notebookserie, der er beregnet til brug ude i felten af blandt andet militær, nødtjenester og forsyningsselskaber.

Toughbook CF-19 bliver udstyret med Intels kraftige Sandy Bridge Core i5 processor, får 4GB ram som standard, 3G-modem, mulighed for SSD og gør brug af en særlig type skærmteknologi. Den gør for det første den 10,1? store skærm i stand til at minimere refleksionen fra sollys, da maskinerne netop oftest bruges udendørs. Men samtidig gør teknologien det muligt at bruge skærmen helt uden baggrundsbelysning, når man bruger maskinen i kraftigt sollys.

Det betyder samtidig, at brugeren kan spare på den i forvejen høje batterilevetid, der er sat til 9 timer.

Panasonic gør det desuden muligt at vælge, om skærmen skal være en touch eller dual-touch skærm og brugeren kan derudover vælge imellem tre forskellige typer tastatur, der passer til det miljø, som maskinen skal bruges i.

Har brugeren behov for at kunne betjene maskinen med én hånd, er det også muligt at rotere skærmen, så computeren fungerer som en tavle-pc.

Prisen for den specielle notebook er et kapitel for sig. Panasonic oplyser, at prisen i Europa starter på 2.950 euro.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjørn Damborg Froberg

For en mand som jeg med store hænder, så er touchpad bare døden! ;-)

Så hellere IBM-Style klitoris til navigation, dét er noget der virker! ;-)

Ellers kunne den da være mægtig rar at have - ville dog nok være overkill taget i betragtning hvor jeg som oftest benytter en bærbar.

  • 0
  • 0
Lars Jacobsen

Der kan sikkert være situationer hvor det er mere praktisk at bruge touchpad (eller trackpoint). F.eks. når skærmen er vippet op som på en normal laptop, hvor det måske er lidt akavet at pege på skærmen, da man skal strække armen ud, hvilket i længden givet vil føre til en øm skulder eller albue. Men når den ligger ned i "tablet mode" er det jo en anden snak, al den stund at det så er ret vanskeligt at bruge touchpad'en ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere