Palm dropper Windows Mobile - satser på eget styresystem

Opdateret. Fremover vil mobilproducenten Palm fokusere på sit eget styresystem, WebOS, som findes i den nye smartphone fra virksomheden, Pre. Det betyder et farvel til Windows Mobile.

Mobilproducenten Palm, der blandt andet er kendt for sine PDA'er og den nye iPhone-konkurrent Palm Pre, vil ikke længere bruge Windows Mobile som styresystem på telefonerne.

Palm vil i stedet fokusere på sit eget styresystem, WebOS, oplyser virksomheden ifølge Infoworld. Smartphonen Palm Pre er det første produkt fra Palm med WebOS.

Selvom Palm stadig holder liv i produkterne Centro og Treo, der kører henholdsvis PalmOS og Windows Mobile, vil virksomheden fremover holde blikket skarpt fokuseret på sit eget WebOS, fortæller administrerende direktør i Palm, Jon Rubinstein, til Infoworld.

Det kan ses som en streg i regningen for Microsoft, der traditionelt set har koncentreret sig om forretningsfolkene med Windows Mobile – et segment, hvor Palm Pre har vist sig at ramme plet.

På grund af efterspørgslen fra det segment har Palm ifølge Jon Rubinstein arbejdet hårdt på at udrulle opdateringer til Palm Pre, som forretningsfolkene efterspørger. Det gælder blandt andet sikkerhedspolitikker til Microsoft Exchange.

Udmeldingen fra Palm kommer omtrent samtidig med, at virksomheden har fremlagt et tab på omkring 830 millioner kroner i første kvartal, hvor Palm lancerede Pre på det amerikanske marked. Det er dog dog samlet set er bedre, end brancheanalytikere havde spået.

Palms nye smartphone, Pixi, rammer det amerikanske marked inden årets udgang, og europæiske kunder hos O2 i Storbritannien, Irland og Tyskland og Telefonica i Spanien kan senere på året slå kløerne i Pre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Uffe Petersen

Ja fint nok, men så skal de jo også lige have løst batteri problemerne. Nytter ikke at apparatet ikke kan holde strøm efter 1½-2 år. Derfor gik vi over til andre slags PDA´er.

 • 0
 • 0
#2 Deleted User

Ja fint nok, men så skal de jo også lige have løst batteri problemerne. Nytter ikke at apparatet ikke kan holde strøm efter 1½-2 år.

Batterier bliver brugt. I det mindste så kan man selv skifte batterierne i Palms telefoner, det kan man fx. ikke i iPhone.

Men hvis bare batteriet holder i produktets forventede levetid, er der så et problem med at batteriet ikke kan skiftes?

 • 0
 • 0
#3 Kim Jensen

Da batterierne over tid mister kraft, er det da rart at kunne udskifte dem. Således at den holder længere.

Men, når man snakker om batteriernes levetid, så har jeg haft en del Palm produkter over de sidste 10 år, og kan ikke genkende Uffe's oplevelser omkring batteriernes levetid. Min nuværende Palm T|X er 4 år gammel og anvendes fortsat dagligt. Jeg lader den gerne op en gang om ugen - medmindre jeg anvender den som MP3 afspiller eller ser MPeg4 film på den. Da dette kræver oftere opladninger.

Det eneste jeg savner i Palm T|X er telefoni egenskaben, eller måske de halvdårlige kamera folk er vant til i mobile enheder. Så jeg glæder mit til at Palm Pre kommer til Europa :-)

/Kim

 • 0
 • 0
#4 Uffe Petersen

Det er tungsten modellerne jeg syntes har været meget dårlige. Det skal måske lige med, at vi konstant har 15-20 samtidige brugere her i firmaet, med forskellige modeller. Her har Tungsten altså været markant ringere. Den lidt ældre Palm m515 og Zire 71 har vi stadig nogle af der kører hver dag. Og de er altså ved at være 5-6 år gamle.

Vi bruger ikke Palm telefoner, kun som PDA. Iøvrigt helt korrekt at det bedste er hvis man kan skifte batterierne, men det kunne man ikke i de nævnte modeller.

Efterhånden går vi mere og mere over til telefoner med sync til Outlook, hvor man så har sin kaldender og kontaktpersoner, og det er så det. Sådan en tlf. koster kun 1/10 af en god PDA.

Vi har også nogle HP PDA´er som kører meget godt, men igen - batteriet holder ikke godt nok, men kan skiftes for 3-400 kr. tror jeg det var.

Og så kunne man lige så godt købe en ny tlf. med alle de nye ting man så får med i købet. De er dog dårlige at skrive på, så hvis det er det man vil, skal det være en PDA.

Og til sidst: Jeg har selv være inkarneret Palm bruger, men har måttet resignere, og installerer nu enten kun PDA der er fuldt og helt kompatibelt med Outlook, eller en minimal tlf.

Har Palm telefoner fået fritekst søgning i kontakter, når man skal ringe op, sådan Windows Mobile apparater har? Det er et personligt "must" for mig, i en travlt hverdag, med mange aktører.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Har Palm telefoner fået fritekst søgning i kontakter, når man skal ringe op, sådan Windows Mobile apparater har? Det er et personligt "must" for mig, i en travlt hverdag, med mange aktører.

Jeg har en Palm Treo Pro, som iøvrigt kører Windows Mobile, så ja, den har den funktion. Det er lang tid siden jeg har haft en Palm OS Treo.

Jeg har endnu ikke rodet med en Pre eller Pixie, men jeg kan kun forestille mig at den funktion stadig findes. Se nogle videoer af en Pre.

 • 0
 • 0
#6 Kim Jensen

Hej Uffe,

Har Palm telefoner fået fritekst søgning i kontakter, når man skal ringe op, sådan Windows Mobile apparater har? Det er et personligt "must" for mig, i en travlt hverdag, med mange aktører.

Ja, Palm OS 5 har Fritekst søgning, så jeg vil forestille mig at WebOS også har. Søgningen går ind i kontakter, kalender og dokumenter.

/Kim

 • 0
 • 0
#8 Uffe Petersen

Ja jeg ved det ikke. Konstaterer bare at når man syncer en tlf. med outlook, får man ganske vist alle (næsten) oplysninger med over, men når man skal ringe op, kan man f.eks. kun søge på fornavn eller firma (1 af 2).

Og det duer ikke, hvis man kun kan huske han hedder jensen.

 • 0
 • 0
#10 Uffe Petersen

Ha ha, ja alt virker bare bedre på en mac.

Jeg har bare lige 350 kolleger jeg skal være loyal overfor, og en lidt bagstræberisk edb chef (eller han har en chef der er det).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere