Pæn vækst for dansk software - hardware er gået i stå

Mens væksten for software bare stiger er salget af pc’er og selv smartphones gået i stå i Danmark

»Krisen er forbi i den danske it-branche«, siger foreningen IT-Branchens direktør Morten Bangsgaard efter offentliggørelsen af tal fra IDC, der viser pæne væksttal for det danske it-marked.
Især glæder han sig over væksten på softwaremarkedet, der for hele 2013 viser en vækst på 5,4 procent i forhold til året før.

Prognosen fra IDC viser, at væksten i 2013 fortsætter i 2014 og at den især er drevet af softwaremarkedet.

»Væksten på softwaremarkedet er dobbelt så høj som på hele det samlede danske it-marked. Den tendens vil fortsætte de kommende år«, siger chefanalytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC, der står bag prognosen.

IDC fremhæver, at især CRM-systemer og værktøjer til Business Analytics, driver væksten inden for software.

IDC har set på tre områder nemlig Services, Software og Hardware. Samlet set var væksten i 2013 på 2,5 procent i forhold til 2012. Hver for sig voksede Services med 2,3 procent, Software med 5,4 procent mens Hardware voksede med beskedne 1 procent, hvilket lå et godt stykke under forventningen og rigtig langt fra de høje væksttal fra 2012, der var på hele 18,3 procent. Ifølge IT-Brancheforeningen skyldes de høje væksttal for software i 2012 et efterslæb pga finanskrisen, hvor der blev investeret helt markant i hardware i 2012 sammenlignet med årene før.

»Det er især de mobile enheder, der trækker harware-markedet. Men der blev investeret meget i 2012, og markedet for især smartphones er ved at blive mættet. Samtidig er der hård konkurrence på priserne i øjeblikket«, siger Anders Elbak fra IDC.

I kroner og ører er markedet for services det største it-marked herhjemme med en omsætning på 35,038 milliarder kroner i 2013. Området for services forventes at stige med 2,4 procent i år. Hardware-salget står for det næststørste område med et samlet omsætning på 23,885 milliarder kroner og spås en vækst på 1,7 procent i år. Endelig blev der omsat software for 15,882 milliarder kroner i 2013, hvilket IDC spår vil vokse med 5,5 procent i år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere