Pac-Man er tilbage ? nu online og endnu større!

Et stort online Pac-Man spil udviklet af Microsoft indeholder over 1400 sammenkoblede labyrinter. Spilleren kan selv udvide spillet med nye baner, forudsat at webbrowseren understøtter HTML 5.

Pac-man er blevet voksen og online. The World's biggest Pac-Man hedder spillet, som giver liv til den gamle ost. Indtil videre synes spillet også at leve op til sit navn. Det består nu af over 1400 sammenkoblede labyrinter, og flere kommer hele tiden til. Det originale Pac-Man spil havde derimod 255 labyrinter.

Pac-man var oprindeligt et arkadespil, som blev udviklet af Namco Bandai og udgivet i Japan i 1980. Pac-man havde dengang fire spøgelses-fjender med kælenavnene Blinky, Pinky, Inky og Clyde.

Spillet er udviklet af to spillefirmaer i samarbejde med Microsoft. og spillet er da også udviklet til at køre på Internet Explorer 9. Men det kan køre i såvel Safari, Chrome og Firefox, skriver Ny Teknik.

Carlson Choi, visedirketør for Namco Bandai Games America udtaler i en pressemeddelelse: »PAC-MAN er udvidet til næsten alle platforme, inklusiv browseren. Så ved at bruge Canvas, WOFF, lyd og CPU accelereret JavaScript, har vi skabt en scene for verdens største Pac-Man og Internet Explorer 9 bringer det hele til live.«
Spillere, som logger ind, kan bygge deres egne labyrinter. Det gøres let i webbrowseren, men det forudsætter, at den støtter HTML 5. Der har dog været problemer med at komme ind i spillet og at registrere sig, på grund af overbelastede servere.

»Ved at udvikle verdens største bruger-genererede Pac-man med Namco Bandai kan vi give verden en af dens favorit videospil igennem browseren på en sjov og underholdende måde, der tydeligt viser, hvordan udviklere kan levere en ny type af web-opleveser ved at drage fordel af moderne web-standarder og hardware acceleration. Jeg kan ikke vente med at arbejde på min eget labyrint,« udtaler Michael Kordahi, udvikler ved Microsoft Australien i en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Torsten Holtse

nok næppe det spil fordi det var lavet af Namco til MIX11. Ret misvisende at sige at det er Microsoft, der har lavet det bare fordi det er levet udviklet til deres konference, men man er jo sikker på at artiklen bliver læst bare man nævner Microsoft her inde. Det er jo så dejligt forargeligt at læse om sine yndlingsaversioner

Måske skulle du have set med til MIX11. Det ser i hvert fald ud til, at du ikke selv er helt sikker på hvad html5 er eftersom du linker til et flash-spil ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere