På vej til VM: Dansk hold blandt verdens bedste til Starcraft II

7 kommentarer.  Hop til debatten
Syv unge mænd fra Aarhus Universitet er blevet europamestre i computerspillet StarCraft II. De skal nu til verdensmesterskaberne for universitetshold i Los Angeles, hvor de blandt andet skal op imod de frygtede koreanere.
13. februar 2013 kl. 16:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I Sydkorea er Starcraft II en sportsgren på højde med fodbold. Det er det ikke i Danmark. Alligevel har et hold bestående af syv unge mænd i alderen 20-27 år kæmpet sig hele vejen til toppen i den såkaldte e-sportsgren Starcraft II.

Holdet tager 14. februar til Los Angeles, hvor de skal konkurrere med de tre bedste hold fra Nordamerika og Asien i at blive det bedste universitetshold i verden til Starcraft II. Holdkaptajn Daniel Kornum er derfor i fuld gang med at pakke til turen, da Version2 fanger ham på telefonen.

Daniel Kornum læser til daglig fysik på Aarhus Universitet. Han er altså ikke professionel, som mange af spillerne på de hold, som det danske hold har slået, og som stifter af holdet er han ikke i tvivl om, hvad den største udfordring bliver.

»Koreanerne. De er rigtig, rigtig gode. Det her er jo Starcraft II, og allerede i etteren var de rigtig gode,« siger Daniel Kornum til Version2.

Underdogs

Der var ikke rigtig nogen, der havde regnet med, at Daniel Kornum og hans hold ville nå så langt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Daniel startede på Aarhus Universitet i sommer, og kendte ingen, der spillede Starcraft II. Han havde dog nogle kontakter i Collegiate Starleague fra et ophold i USA. Collegiate Starleague er den liga, der afholder verdensmesterskabet.

Han begyndte at samle et hold sammen gennem sine Facebook-kontakter og sit netværk, og efter tre uger stod han med 21 interesserede. Der skulle dog kun bruges syv, så feltet blev snævret ind, og holdet havde deres første kamp 10. november.

To måneder efter, 12. januar i år, blev holdet kåret til Europas bedste. Og det på trods af, at semifinalemodstanderholdet fra Catalonien rummede hele to professionelle spillere.

Daniel Kornum er ikke i tvivl om, hvad det danske holds hemmelighed er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mange hold har en eller to spillere, der er rigtig gode, men resten af holdets niveau er ikke noget at råbe hurra for. De gode spillere kan vi ikke slå, men alt i alt slår vi dem. Vi er et solidt hold, og alle spillede har et højt niveau,« siger Daniel Kornum til Version2.

Daniel og resten af hans hold vender – forhåbentligt sejrrige – hjem til Danmark på mandag, hvor han har lovet at give Version2 en update på, hvordan det er gået dem.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
14. februar 2013 kl. 11:54

Det har du nok ret i. Men navne på turneringer i Starcraft II er lidt forvirrende, måske lidt i boldgade med boksning, dog nok ikke så slemt. Der er fx også en turnering der hedder Battle.net World Championship http://us.battle.net/bwc/en

Men jeg er ret sikker på at den turnering der har det højeste niveau er GSL (GOMTV Global StarCraft II League) http://gomtv.net. Hvor ca. 99% af deltagerne er sydkoreanere, bare fordi de er så gode. Men der har da været en USA'ner et par svenskere. Og i denne sæson er der en franskmand, Stephano og en canadier, Huk.

Men i det hele taget er der mange underholdende turneringer i Starcraft II, også på et højt niveau. Bla. Dreamhack, Iron squid, MLG, IPL. En oversigt her http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Premier_Tournaments.

Starcraft II har helt sikkert muligheden for at slå sig fast som en af de store e-sportsgrene på længere sigt. Nu kommer der så en opgradering af spillet i marts, der vil det vise sig om det er med til at øge og vedholde interessen for spillet.

2
13. februar 2013 kl. 19:54

Ikke for at fratage holdet fra Århus Uni noget, men det er ikke helt tydeligt i artiklen at det er ikke Starcraft II VM men derimod VM for universiteter eller det man kalder colleges i USA.

Selvom jeg følger lidt med i Starcraft II, så var det ikke helt nemt at finde info om denne turnering, men det lykkedes at finde de centrale websider:

Officiel side: http://www.cstarleague.com

Forum side, med info om turneringen på lørdag:http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=397742

Video stream side, hvor kampene formentlig bliver transmitteret på lørdag:http://www.teamliquid.net/video/streams/CollegiateStarleague

Resultat side: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Collegiate_Starleague/AZUBU_Collegiate_Champions#Grand_Finals_2

Held og lykke til Århus Uni skal ønskes herfra.

4
14. februar 2013 kl. 10:31

@Lars Arrrrrh det vil jeg nu ikke helt give dig ret i. Det står faktisk flere gange i artiklen: "verdensmesterskaberne for universitetshold" og "blive det bedste universitetshold i verden" ;-)

Og hvis man skal dyste mod sydkoreanerne i nogen form officielt mesterskab i StarCraft, så er der allerede der dækning for at sige, at man er blandt verdens bedste :-)

Mvh Julian // Version2

6
14. februar 2013 kl. 11:58

@Lars Arrrrrh det vil jeg nu ikke helt give dig ret i. Det står faktisk flere gange i artiklen: "verdensmesterskaberne for universitetshold" og "blive det bedste universitetshold i verden" ;-)

Jo, jo, formelt set er der ikke noget forkert i artiklen. Men det er vist en journalistisk metode at vinkle på den måde, som nok har sine fordele (flere læsere). Jeg følte bare efter første gennemlæsning at nogen burde tydeliggøre det. Det står inde i brødteksten, sådan lidt ligesom med småt i en kontrakt. ;)

1
13. februar 2013 kl. 19:11

.....

Men held og lykke da.