På dybt vand med 3 Mobil

Maritim roaming er næsten 3 gange dyre hos 3 Mobil

Hos teleselskabet med det magiske nummer har man fremtryllet en næsten tre gange højere pris på maritim roaming i Skandinavien end hos konkurrenten TDC.

Begge selskaber køber deres satellitforbindelse hos MCP (Maritime Communications Partner). Men herefter stopper samhørigheden.

For, hvor 1MB data via MCP koster 38 kroner og 75 øre hos TDC, koster den samme MB 100 kroner hos 3 Mobil.

Læs også: Pas på roaming-fælde når du skal ud at sejle

I et svar til Version2 forklarer kommunikationskonsulent hos 3 Mobil Hanne Damgaard prisforskellen på maritim roaming således:

‘Der kan være først og fremmest være en forskel i indkøbspriser imellem de forskellige udbydere. Dernæst har vi valgt en ensartet prissætning for alle satellitudbydere for at gøre det enkelt.’

Man må heraf udlede, at 3´s indkøbspriser er markant dårligere end hos TDC, eller at de høje maritime roamingpriser i Skandinavien kommer andre af 3´s kunder til gode.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Svend Skipper Andersen

Og hvad så?

Hvor mange bruger egentlig maritim roaming?

Hvis du sammenligner 3 og TDC ved maritim roaming, så synes jeg faktisk også, at du skal sammenligne alle de lande, som 3 har roaming i til helt almindelig takst - også med data, med TDC's meget høje priser.

Hvad koster f.eks 2 GB i USA ved hhv 3 og TDC? Et hint, 0 kr ved 3

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Men hvis man bruger 3 med roaming slået til, noget man oftest vil, da de har meget billige eller samme tilgang om man er hjemme eller ude. Så kan man få sig noget af en overraskelse. Med TDC vil man som privatperson, hvis de stadig findes ved dem, aldrig blive ramt af dette. Da ingen er så dum at slå roaming til ved dem. Men som forbruger kunne man sikkert vinde en klage hvis man ikke er blevet direkte advaret inden brug, da data prisen er så meget højere end standard.

 • 0
 • 0
Deleted User

Kære Svend

Tak for din interesse.

I det her tilfælde koncentrerer jeg mig om Europa, da de fleste danskere trods alt færdes her, og fordi de normale roamingpriser er inddelt i zoner, hvor Europa er en zone, og USA og resten af verden er andre zoner. Og fordi, der er fælles EU-regler for roaming i……EU.

Hos 3 Mobil kan du derfor vælge et 3LikeHome abonnement, hvor du frit kan roame i de lande vi omgiver os med. Derfor er du, som kunde, nok ikke særlig varsom med at slå roaming fra, når du f.eks rejser fra Danmark og til Norge, Sverige, England eller Tyskland. Men det er netop her, du bliver ramt at roamingfælden.

http://www.version2.dk/artikel/pas-paa-roaming-faelde-naar-du-er-ude-sej...

http://www.version2.dk/artikel/roamingpriser-faar-ny-politisk-opmaerksom...

Mvh – René Kornum

 • 0
 • 0
Poul Pedersen

Ulempen er jo lidt at man kun er kunde ved 3 for at bruge deres frie roaming i udlandet. TDC-kunder har alligevel altid roaming deaktiveret, for der er ingen lande som ikke har vanvittige takster udenfor TDC's eget net. Mon ikke der snart kommer en mere granuleret roaming-option i mobiltelefonerne. Antallet af kunder der reelt ønsker at betale 100kr/mb er overskueligt, og det er svært ved hjælp af en on/off-option at sige god for om man ønsker at få data overalt til priser som kan svinge mange tusinde kroner pr. Gb.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Nu er pointen lige med 3, at du bare slår roaming til, da man normalt i EU ikke betaler mere end Danmark. Bruger ikke 3 selv men mange jeg kender er meget glad for dette, og det virker. Så virker det her jo som en lille fælde. Enten må 3 have samme politik (pris) på satellit som i land. de må forhindre at man bliver koblet op. Advarer om pris og bede om en bekræftelse før brug.

Ved alle andre selskaber er dette ikke et problem, da man aldrig vil være så dum som privat person at tænde for data i udlandet. Det skal man være fynsk politiker for.

 • 0
 • 0
Peter Christiansen

Lasse, troller du lidt, det tror jeg du gør, ingen af dine kilder henviser til noget som helst.

Edit: Har læst nogle af dine andre indlæg og fandt de rigtige links, undskylder ydmygest troll kommentaren.

NB. De rigtige links er: http://www.euronews.com/2015/03/16/the-final-frontier-astronauts-on-iss-... https://www.nasa.gov/content/goddard/van-allen-probes-spot-impenetrable-...

 • 0
 • 0
Peter Christiansen

Hej Lasse, fandt selv det rigtige link, læste lidt op på det på wiki, der står ikke noget om at man ikke kan have satellitter i kredsløb om jorden, bare at elektronikken skal hærdes og at f.eks hubble slukker ned for det meste når den ryger ind i høj radioaktive områder.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Tak Annika så kom vi ned på Jorden :-)

Men sådan en dyr tjeneste burde nok være et tilvalg, snarere end et fravalg.

Til Lasse Øksbro du skal også forstår hvad du læser. Det magnetisk felt som omtales er meget uigennemtrængeligt for høj energi partikler fra rummet. Det skal vi sammen med ozon laget være glade for, da vi ellers ikke have det liv vi har på jorden, men nok mere lignede Mars.

Det er ikke et "forcefield" som forhindre dig i at rejse i gennem det. Eller kunne du ikke se solen og stjerne, og der var ingen meteor og stjerneskud. Desuden høre dine indlæg slet ikke hjemme i denne tråd. Selv om du har Aspergers kan du også lære at følge regler og normer i samfundet. Og det er ikke særlig pænt at fylde en tråd med SPAM om noget som slet ikke høre til her.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere