På besøg i Norges AI-sandkasse: Vi har valgt projekter, der prøver grænser af

På besøg i Norges AI-sandkasse: Vi har valgt projekter, der prøver grænser af
Illustration: OlgaKorica, Bigstock.
Norges AI-sandkasse skal både hjælpe virksomheder med at forstå grænserne i reguleringen, og hjælpe Datatilsynet med at skærpe metoderne til at regulere algoritmer.
14. maj 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

AI-regulatoriske sandkasser er et af nøgleelementerne i EU-kommissionens plan om at få sat fart på brugen af AI på kontinentet.

Mens danske virksomheder venter i spænding åbnede Norge allerede i år op til leg i en sandkasse, som sidste år blev vedtaget som en del af landets nationale AI-strategi.

Hos Datatilsynet, der står bag projektet, er man allerede begejstret for metoden, og kigger på at gøre det til en fast del af arbejdet, fortæller projektleder Kari Laumann.

»Det er en interessant måde at arbejde på, som er meget anderledes, end hvad vi gør normalt,« siger hun.

Hvis man har fået lov til at komme med i Norges AI-sandkasse, betyder det hverken at projektet er garanteret en blåstempling, eller at virksomheder bliver undtaget reglerne, understreger Kari Laumann.

Men frem for at møde Datatilsynet, når systemet er færdigbygget og myndigheden banker på med bødeblokken i hånden, kan de udvalgte projekter få hjælp og støtte af tilsynet til fra starten at indrette deres projekter på en måde, så de ikke komme i karambolage med reglerne.

»Reguleringen er stadig den samme. Det vi gør i sandkassen er at udforske rammerne inden for reguleringen, og hvad det betyder i praksis,« siger Kari Laumann.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. maj 2021 kl. 11:55

Fælles for projekterne er profilering og snagen i folks intimsfære.

Det er fint at teste grænser i forhold til loven, men etisk synes jeg de alle er over grænsen.