PA Consulting: Sløv it-modernisering i banker er årsag til fyringer

Mangel på effektivisering med nye digitale løsninger medfører fyringer i bankverdenen, mener PA.

Finanssektoren kan undgå fyringer ved at sænke omkostningerne med 30 pct. - men det kræver nye it-systemer.

Det mener konsulenthuset PA ifølge Børsen.

Sænkning af omkostninger er netop, hvad Nordea med en investering på ca. 7,5 mia. kr. i et nyt it-system vil opnå - ud over at gøre det nemmere for kunderne at bruge banken.

»Vi tror ikke på spareprogrammer i Nordea. Vi kunne skære omkostningerne med 10 pct. i morgen, hvis vi ville. Det er ikke svært, det kunne min mor finde ud af. Det svære er at arbejde med effektivitet og samtidig forbedre kundens oplevelse,« siger Rodney Alfvén, chef for investor relations i Nordea, til Børsen.

Læs også: Nordea moderniserer systemer for milliarder: én it-platform for hele Norden

Udmeldingen skal nok tages med et gran salt - Nordea har tidligere meldt ud, at man vil lukke filialer, og lukningen foregår endnu.

Investorrelationchefen fastholder, at it-investeringer er til gavn for kunden:

»På den lange bane vil det give mere frihed for kunden og gøre organisationen mere stringent. Derudover kan det være en gamechanger i vores omkostningsprocent, der vil reducere den markant og holde omkostningerne mere stabile,« siger Rodney Alfvén til Børsen.

Problemet i mange andre banker er ifølge PA - som også lever af at sælge ydelser omkring it - at bankerne fokuserer på at sænke omkostningerne under recession, mens de skruer op for salg og service, når udgifterne stiger som følge af inflation. Dermed ender det ofte i fyringer, når omkostningerne skal ned igen.

I stedet bør bankerne i væksttider have konstant fokus på, at omkostningerne ikke stiger, lyder det fra Amdi Hansen, partner og rådgiver i PA Consulting.

Danske Bank og Nykredit har været igennem fyringsrunder i år, fordi de er ramt af besparelseskrav, mens har der ikke været meldt om fyringer i Nordeas bankforretning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize