Oxford University: Brug vores app til at kortlægge coronasmite
Ved at lade coronasmittede registrere sig i en app kan man holde raske informerede om, hvem af deres bekendte, der er smittede eller har symptomer og dermed bedre isolere smittede.
Det skriver Oxford University i en pressemeddelelse, hvor det britiske universitet også skriver, at man har tilbudt den britiske stat at bruge en app, universitetet har udviklet til formålet.
»Konceptet er sådan set meget enkelt. Hvis du får diagnosticeret coronavirus, får de personer, du for nylig er kommet i kontakt med, en besked, der råder dem til at isolere sig. Hvis denne mobil-app implementeres hurtigt, og nok mennesker vælger at bruge en sådan tilgang, kan vi bremse spredningen af coronavirus og afbøde de ødelæggende menneskelige, økonomiske og sociale virkninger,« skriver Professor Christophe Fraser fra Oxford Universitys 'Big Data Institute'.
Selv hvis alle borgere ikke henter appen, vil den gøre en forskel, fortæller professoren:
»Vores fund bekræfter, at ikke alle er nødt til at bruge mobilappen, for at den fungerer. Hvis flertallet, der har symptomer, selv isolerer sig ved hjælp af appen og størstedelen af deres kontakter kan advares, har vi en chance for at stoppe epidemien. For at arbejde skal denne tilgang integreres i et nationalt program, ikke påtaget af uafhængige app-udviklere.«
Ikke nok i sig selv
Universitet understreger dog, at løsningen ikke kan stå alene, og at den derfor bør indgå i den øvrige, nationale corona-strategi.
»Corona er kommet til Europa, og der er nu flere daglige tilfælde her end i Kina. Vores håb er at appen kan støtte samfundet med livreddende information, efterhånden som pandemien forværres, eller alternativt kan bruges til at redde samfundet fra storskalaisolering,« siger professoren.
Konkret foreslår Oxford University-teamet, at mobilappen skal kombineres med sociale distancetiltag som dem, vi allerede har i Danmark.
»De nuværende strategier fungerer ikke hurtigt nok til at opfange transmission af coronavirus. For effektivt at tackle denne pandemi har vi brug for at udnytte det 21. århundredes teknologi,« lyder det fra professoren.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.