Oxford University: Brug vores app til at kortlægge coronasmite

Illustration: AngelinaBambina | Bigstock
Oxford University har tilbudt den britiske stat at bruge en mobilapp til at stoppe corona-epidemien.

Ved at lade coronasmittede registrere sig i en app kan man holde raske informerede om, hvem af deres bekendte, der er smittede eller har symptomer og dermed bedre isolere smittede.

Det skriver Oxford University i en pressemeddelelse, hvor det britiske universitet også skriver, at man har tilbudt den britiske stat at bruge en app, universitetet har udviklet til formålet.

»Konceptet er sådan set meget enkelt. Hvis du får diagnosticeret coronavirus, får de personer, du for nylig er kommet i kontakt med, en besked, der råder dem til at isolere sig. Hvis denne mobil-app implementeres hurtigt, og nok mennesker vælger at bruge en sådan tilgang, kan vi bremse spredningen af coronavirus og afbøde de ødelæggende menneskelige, økonomiske og sociale virkninger,« skriver Professor Christophe Fraser fra Oxford Universitys 'Big Data Institute'.

Selv hvis alle borgere ikke henter appen, vil den gøre en forskel, fortæller professoren:

»Vores fund bekræfter, at ikke alle er nødt til at bruge mobilappen, for at den fungerer. Hvis flertallet, der har symptomer, selv isolerer sig ved hjælp af appen og størstedelen af deres kontakter kan advares, har vi en chance for at stoppe epidemien. For at arbejde skal denne tilgang integreres i et nationalt program, ikke påtaget af uafhængige app-udviklere.«

Ikke nok i sig selv

Universitet understreger dog, at løsningen ikke kan stå alene, og at den derfor bør indgå i den øvrige, nationale corona-strategi.

»Corona er kommet til Europa, og der er nu flere daglige tilfælde her end i Kina. Vores håb er at appen kan støtte samfundet med livreddende information, efterhånden som pandemien forværres, eller alternativt kan bruges til at redde samfundet fra storskalaisolering,« siger professoren.

Konkret foreslår Oxford University-teamet, at mobilappen skal kombineres med sociale distancetiltag som dem, vi allerede har i Danmark.

»De nuværende strategier fungerer ikke hurtigt nok til at opfange transmission af coronavirus. For effektivt at tackle denne pandemi har vi brug for at udnytte det 21. århundredes teknologi,« lyder det fra professoren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere