Overvågningssystem kan identificere borgere på deres gangart

Illustration: Bigstock
Kinesiske myndigheder er begyndt at anvende et system, der kan genkende folk alene på deres gangart.

En ny overvågningsteknologi, der gør det muligt at identificere borgere på baggrund af deres kropsbygning og gangart, spreder sig i Kina.

Det skriver AP.

Systemet gør det dermed muligt at genkende personer, selvom deres ansigter er skjult for kameraerne.

Den såkaldte gangartsgenkendelse er endnu et skridt mod at udvikle et datadrevet overvågningningssystem, og teknologien bruges allerede af politiet i Beijing og Shanghai.

Ifølge virksomheden bag systemet er det muligt at identificere mennesker på op til 50 meters afstand, selvom ansigterne er tildækkede eller skjult.

»Vi kan genkende folks identitet, selvom de ikke samarbejder om dette. Vi analyserer samtlige af kroppens egenskaber, og analyserne af menneskers gangart kan ikke snydes, bare fordi man halter, går med spredte fødder eller går foroverbøjet,« siger Huang Yongzhen, administrerende direktør hos Watrix, der har været med til at udvikle systemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

"»Vi kan genkende folks identitet, selvom de ikke samarbejder om dette. Vi analyserer samtlige af kroppens egenskaber og analyserne af menneskers gangart kan ikke snydes bare fordi man halter, går med spredte fødder eller går foroverbøjet« siger Huang Yongzhen til AP.Huang Yongzhen er adminstrerende direktør hos Watrix, der har været med til at udvikle systemet."

Der er jo snart ingen begrundelse for også at stjæle folks gener, de er jo helt overflødige ....

  • 16
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere