Overvågningskameraer skal sende bøder til engelske miljøsvin

Folk, der smider skrald i byen Maidstone, kan om lidt forvente en bøde i postkassen, hvis et overvågningskamera har fanget synderen på fersk gerning. Illustration: John D Williams / Bigstock
I byen Maidstone i England skal overvågningskameraer spotte folk, som kasserer skrald gennem bilvinduet. Teknologien registrerer nummerpladen og sender automatisk en bøde.

I England vil man bruge overvågningskameraer til at holde øje med, om folk smider skrald på gaden gennem et bilvindue.

Det skriver BBC.

Hvis softwaren spotter en bilist kassere en tom McDonald-pose på gaden, så registrerer den lynhurtigt nummerpladen og sender en bøde til ejeren på op til 120 pund - svarende til lige over 1000 kroner.

Læs også: Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage

Ifølge frivillige opsamlere er mængden af skrald vokset med 250 procent siden pandemien startede. Det har lokale politikere reageret på, og ifølge Derek Mortimer, byrådsmedlem, så vil man tage teknologien i brug, fordi »vi prøver at beskytte planeten og den by, vi bor i.«

Softwaren, som kan spotte selv et flyvende cigaretskod, skal testes i byen Maidstone ved Kent om et par uger, og man forventer, at andre områder vil følge efter.

Læs også: Forskere går i kødet på POL-INTEL: Vil granske politiets algoritme-værktøj

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Kjeld Flarup Christensen

Når jeg cykler en tur langs hovedvejen, så er det deprimerende, at se hvor meget affald der ligger.

Jeg har overvejet om kommunen skulle sætte et skift op med et piktogram for en affaldsspand, og angivelse af at skraldespanden kommer om f.eks. 2 km.

Bare som en reminder om at at der findes alternativer. Om det virker ved jeg ikke, specielt antallet af tomme cigaretetuier er rystende, og indikerer at de personer, som gør det her lider af lav intelligens.

Jeg tror det er urealistisk at gøre det her, langs en hovedvej, der skal for mange kameraer til. Tanken er alligevel fristende med en enkelt kamera eller to, for at sætte fokus på problemet.

Inden der går for meget Kina i det her, så husk på at Storbrittannien, er det mest overvågede land i Europa. Og de behøver ikke sætte nye kameraer op for at gøre det her. De bruger dem der allerede er og analyserer data en ekstra gang.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere