Overvågningskamera til hjemmet kører videre, selvom du slukker det

Et hjemme-overvågningskamera fra det Google-ejede IoT-firma Nest fortsætter ufortrødent med at bruge den samme mængde strøm, selvom det slås fra i app’en, viser en teardown. Nest forsikrer, at optagelserne ikke udveksles med skyen, når kameraet er ‘slukket’.

Et hold af teknikere fra tech-rådgivningsfirmaet ABI Research har skilt hjemme-overvågningskameraet Nest Cam ad og undersøgt, hvorvidt det internetopkoblede kamera rent faktisk afbryder optagestrømmen, når kunden vælger at slukke for det i sin app.

Undersøgelsen viser, at strømforbruget næsten ikke formindskes, når kunden trykker ‘off’ i app’en. I tændt tilstand bruger kameraet 370 milliampere, mens dette kun formindskes til 340 milliampere, når der slukkes. Typisk ville en ægte standby-mode nedbringe strømforbruget mellem 10 og 100 gange, skriver Ars Technica.

Læs også: Nyt tracking-device overvåger din bil og giver rabat på forsikringen - hvis du kører ordentligt

Nest selv forklarer, at kameraet, der både 'hører' og detekterer bevægelse, ikke slukker helt, da ‘det forventes at blive tændt igen hvert et øjeblik’. Distinktionen mellem tændt og slukket skal altså tilsyneladende forstås som en forskel i, om kameraet aktivt er på vagt eller ej.

En talsmand fra firmaet forsikrer samtidig, at et ‘slukket’ kamera betyder, at intet video-feed vil blive udvekslet med skyen, og fremhæver samtidig, at kameraet bruger 128-bit SSL-kryptering, og hver enhed har en unik 2,048-bit RSA-nøgle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

Kig på trafikmængden som sendes mod skyen?

Desuden, fuck da deres kryptering.. Det er jo kun OP til skyen, de har nøglerne anyway. Det er så ultra-fucking sjældent at det er MiTM angreb som er bekymringen her.. Det er nærmere adgang til ens online konto eller NSA/CIA/Google selv der er problemet.

Bare riv stikket - eneste vej frem.

 • 8
 • 0
#4 Svend Nielsen

Hvis der nu ikke er nogen trafik at kigge på. Hvis nu kameraet samler billeder i RAM, og venter med at sende dem til du "tænder" det? Så er det ikke helt lige til at afsløre at noget "uheldigt" foregår. Så må man kigge på trafikken - og gætte på, om det der kommer ud så "kun" er live billeder som optages her og nu, eller om der måske skulle snige sig et lagret billede ind imellem.

Måling af strømforbrug er under alle omstændigheder en godt mål for hvilken aktivitet ethvert stykke elektronik har. Og det lyder ikke rigtigt, at bruge 340 mW i stand by, så noget må kameraet jo foretage sig.

Jeg har set demonstreret, at en elektronisk lås på et pengeskab, fik afsløret sin kode ved at man målte strømforbruget fra batteriet. Hver gang man ramte et af de rigtige cifre i koden, steg strømforbruget nogle få mS længere end med forkert ciffer - og wupti: Pengeskabet åbnet. (Det tog nemlig lidt ekstra processor-tid at behandle rigtige cifre, og det kunne måles som højere - eller måske snarere længere - strømforbrug).

 • 3
 • 0
#5 Christian Nobel

Hvis der nu ikke er nogen trafik at kigge på. Hvis nu kameraet samler billeder i RAM, og venter med at sende dem til du "tænder" det?

Ja så ville der forekomme en heftig trafik lige efter det var blevet tændt, da en større datamængde end normalt så skulle sendes - det vil man kunne afsløre ved at sammenligne med normalscenariet.

Så er det ikke helt lige til at afsløre at noget "uheldigt" foregår.

Det er ikke nødvendigvis lige til, men det er absolut muligt.

Måling af strømforbrug er under alle omstændigheder en godt mål for hvilken aktivitet ethvert stykke elektronik har. Og det lyder ikke rigtigt, at bruge 340 mW i stand by, så noget må kameraet jo foretage sig.

Det kan jo også bare være udtryk for at vi har at gøre med et stykke elektronik der er rigtig dårligt designet.

Jeg har set demonstreret, at en elektronisk lås på et pengeskab, fik afsløret sin kode ved at man målte strømforbruget fra batteriet. Hver gang man ramte et af de rigtige cifre i koden, steg strømforbruget nogle få mS længere end med forkert ciffer - og wupti: Pengeskabet åbnet. (Det tog nemlig lidt ekstra processor-tid at behandle rigtige cifre, og det kunne måles som højere - eller måske snarere længere - strømforbrug).

Øvelsen er meget sjov, men jeg vil mene der er visse praktiske problemer forbundet med den, nemlig at batterierne som regel sidder på indersiden af lågen, så det gør det ret svært at komme til at tilslutte måleinstrumentet - herudover skal man ikke kun ramme de rigtige cifre, men også have det rigtige antal, og den rigtige kombination.

Anyways, jeg kunne aldrig drømme om at købe et af Nest's håbløse amerikanerprodukter - bare deres termostat er helt til grin. Det er da kun amerikanere der mener at der skal være en og kun en termostat i et hus - herhjemme er der jo termostater for hvert rum, eventuelt koblet op til en rigtig central styring.

 • 1
 • 0
#6 Robert Winther

Undersøgelsen viser, at strømforbruget næsten ikke formindskes, når kunden trykker ‘off’ i app’en.

Kameraet styres via en app, altså trådløst via WiFi. Betyder det så ikke at det også kan tændes igen via app'en? Det vil være umuligt hvis kameraet var slukket helt og ikke havde WiFi kørende.

Det er vel ikke usandsynligt at en stor del af strømforbruget er WiFi, der stadig kører selvom kamera-delen er slukket?

 • 1
 • 0
#7 Claus Tjørndal

Jow, det er produktet Dropcam som er blev købt af Nest (google), som udelukkende er baseret på en app/web application. Jeg benytter selv produktet og det køre 24/7 og har gjort det i et år nu, så for mig er det ligegyldigt om det trækker strøm eller ej.

Men det betyder at WiFi delen er nødsaget til at køre, for at få tændt det igen og derfor er der ikke en mærkbar strøm besparelse..

Derudover kan man kun benytte sig af Nest produktet hvis man kan betale med et Amerikansk betalings kort.

 • 1
 • 0
#8 Flemming Sørensen

Jeg er overbevist om, at diverse efterretningsagenturer har muligheden for at kigge og lytte med på hvert eneste wifi-forbundne apparat, vi har. Inklusive iPhones og overvågningskameraer. Det tror en hel del andre mennesker også. Og så må man jo forholde sig til det, som man vil. Jeg tager det roligt.

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Jeg har netop fået et af deres nye Nest udendørs i fødselsdagsgave ( https://detintelligentehjem.dk/nest-cam-outdoor-udendors-kamera.html ) det har faktisk undret mig meget hvorfor forbruget ikke ændrede sig, når kameraet var "deaktiveret" umiddelbart tænker jeg at selvom det ikke er aktivt, så skal det vel hele tiden alligevel stå og "lytte" på Wifi for at kunne modtage kommandoer?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere