Oversvømmede australske datacentre har stabil backup-strøm ? men ustabil netforbindelse

Langt de fleste datacentre i den australske delstat Queensland fungerer nogenlunde upåvirket af områdets store oversvømmelser. Flere byer er dog uden internetforbindelse

De store oversvømmelser, der i øjeblikket hærger den australske delstat Queensland, har ind til nu kun haft begrænsede konsekvenser for områdets store datacentre. Det skriver itnews.com.au.

Det australske it-medie har lavet en oversigt, der viser, at elforsyningen til datacentrene i nogle tilfælde stadig klares af det offentlige elnet, mens resten har startet dieselgeneratorerne op og sørget for løbende optankning af brændstof.

Læs også: Bange for monsterregn? Giv serverracket paraply på

En af de største spillere, NextGen, maner således til besindighed:

»NextGen's datacenter i Brisbane, der omfatter en stor knude og vores colocation-kunder, kører stadig på lysnettet og er placeret over oversvømmelsernes niveau,« siger en talsmand for selskabet til itnews.com.au.

Læs også: Høj vandstand tvinger DFDS til at virtualisere 112 servere

»Vi har mere end tre dages brændstof on-site og er som en del af beredskabsplanen ved at sørge for en tankbil, der kan holde forsyningen at brændsel stabil. Da dette er et N +1 redundant site, har vi også en ekstra generator,« fortsætter talsmanden.

Værre ser det dog ud med internet-forbindelsen i de ramte områder. Mindst én fiber-backbone er bukket under for vandmasserne, hvilket har afskåret adskillige byer fra opkobling på internettet.

Læs også: It-chef efter brand i København: Godt vi fik remote backup

Fejlen har medført, at flere internetudbydere er tvunget til at servicere deres kunder på ikke-redundante netværk, hvor al trafik skubbes igennem et enkelt link. Og ifølge selskabernes hjemmesider vil fiberkablet næppe kunne repareres, før vandmasserne har trukket sig tilbage, hvilket angiveligt kan tage uger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere