Oversvømmede australske datacentre har stabil backup-strøm ? men ustabil netforbindelse

12. januar 2011 kl. 14:18
Langt de fleste datacentre i den australske delstat Queensland fungerer nogenlunde upåvirket af områdets store oversvømmelser. Flere byer er dog uden internetforbindelse
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De store oversvømmelser, der i øjeblikket hærger den australske delstat Queensland, har ind til nu kun haft begrænsede konsekvenser for områdets store datacentre. Det skriver itnews.com.au.

Det australske it-medie har lavet en oversigt, der viser, at elforsyningen til datacentrene i nogle tilfælde stadig klares af det offentlige elnet, mens resten har startet dieselgeneratorerne op og sørget for løbende optankning af brændstof.

En af de største spillere, NextGen, maner således til besindighed:

»NextGen's datacenter i Brisbane, der omfatter en stor knude og vores colocation-kunder, kører stadig på lysnettet og er placeret over oversvømmelsernes niveau,« siger en talsmand for selskabet til itnews.com.au.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har mere end tre dages brændstof on-site og er som en del af beredskabsplanen ved at sørge for en tankbil, der kan holde forsyningen at brændsel stabil. Da dette er et N +1 redundant site, har vi også en ekstra generator,« fortsætter talsmanden.

Værre ser det dog ud med internet-forbindelsen i de ramte områder. Mindst én fiber-backbone er bukket under for vandmasserne, hvilket har afskåret adskillige byer fra opkobling på internettet.

Fejlen har medført, at flere internetudbydere er tvunget til at servicere deres kunder på ikke-redundante netværk, hvor al trafik skubbes igennem et enkelt link. Og ifølge selskabernes hjemmesider vil fiberkablet næppe kunne repareres, før vandmasserne har trukket sig tilbage, hvilket angiveligt kan tage uger.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger