Overraskende få enheder var kilde til DDoS-angrebet i fredags
Godt en uge efter det store DDoS angreb, der fredag lagde flere store websites ned, har DNS-udbyderen Dyn haft tid til at analysere angrebet.
Meget overraskende viser det sig, at Dyn blev lagt ned af omkring kun 100.000 Mirai inficerede hjemmeenheder. Det skriver The Register.
I den seneste analyse skriver produkt chef for Dyn, Scott Hilton, at de stadig arbejder på at analysere data, men på nuværende tidspunkt estimerer de, at der er tale om op til 100.000 ondsindede endpoints.
»Vi kan bekræfte, at en signifikant mængde af angrebet stammer fra Mirai-baserede botnets,« skriver Scott Hilton.
Tidligere har Dyn været ude at sige, at de ansvarlige enheder gemte sig bag millioner af ip-adresser, selvom det sammenlagte antal kaprede webcams, routers og andet udstyr var langt mindre.
Nu ved vi, at det egentlige antal er omkring 100.000 hvilket henleder til spørgsmålet: Hvordan kunne angrebet blive en succes?
Scott Hilton siger, at en af grundene er, at DNS har tendens til at forstærke anmodninger fra legitime kilder.
En af virkningerne ved angrebet var eksempelvis, at det skabte en storm af legitim aktivitet, da servere konstant forsøgte at genopfriske deres cache.
Det resulterede i at trafikken steg med 10 - 20 gange den normale volume samtidig med, at trafikken var spredt ud over et stort antal ip-adresser.
»Når der opstår trafikpropper på DNS, hjælper gentagne legitime anmodninger ikke på trafikproblemet,« siger Scott Hilton og fortsætter:
»Stormen leverede så at sige en falsk indikator, som viste, at der var tale om et langt større antal endpoints, end der egentlig var - og det slukkede ‘relæet’.«
Samme effekt ledte også til, at andre virksomheder tidligt rapporterede på omfanget af angrebet.
Nogle rapporterede, at omfanget af angrebet var på 1.2Tbps, hvilket Dyn på daværende tidspunkt ikke kunne bekræfte.
For at være beredt på fremtidige angreb fortæller Scott Hilton, at man arbejder sammen med andre udbydere af internet-infrastruktur.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.