Overlæge: Manglende digitalisering truer indsatte danskeres sundhed

9. juni 2021 kl. 03:453
Overlæge: Manglende digitalisering truer indsatte danskeres sundhed
Illustration: Kriminalforsorgen .
Patientsikkerheden halter, når indsatte i danske fængsler mødes af papirjournaler og håndskrevne noter. Kriminalforsorgen siger, at et elektronisk patientjournalsystem med digitale journaler ikke er lovpligtigt, mens kritikken fra organisationer hagler ned.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Patientsikkerheden for de indsatte i danske fængsler er under hårdt pres.

Journalføringen i forbindelse med den sundhedsmæssige behandling af de indsatte i mange af fængslerne foregår blandt andet med håndskrevne noter og udprintede journaler. Herefter må sundhedspersonalet forsøge at oversætte hinandens kragetæer og kruseduller, hvilket i værste fald betyder medicineringsfejl og for sent opdagede lidelser.

Det får nu flere organisationer til at råbe vagt i gevær.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
9. juni 2021 kl. 12:56

En arrestant/indsat, som ifølge staten er obligatorisk tilmeldt eboks, kan ikke tilgå sin digitale post. Kriminalforsorgen har ingen procedurer til at hjælpe vedkommende med adgang. Der kan være vigtig post med frister, der skal overholdes.

Framelding af eboks kan ske, men så sendes post som fysisk brev til folkeregisteradressen, der IKKE kan være arresthus/fængsel og dermed let kan gå tabt, specielt for enlige.

Desuden har vedkommende nok ikke særlig stor lyst til at meddele adresseændring til et arresthus til Gud og hvermand (tænk GDPR!)

Helt grotesk blev det, da en arrestant sendte et fysisk brev til Kriminalforsorgen, som svarede pr digital post i eboks (sic!)

2
9. juni 2021 kl. 12:42

men i dag er det tåkrummende pinligt:

»Kriminalforsorgen skal i denne forbindelse bemærke, at der ikke er krav om, at patientjournaler skal føres elektronisk,« skriver Kriminalforsorgen i et skriftligt svar og afviser, at der for nuværende er planer om, at indføre et EPJ-system, hvor det i dag ikke er tilfældet.

Har de mon taget kuglepennen i brug eller er det stadig kun kongepenne, der er tilladt?

1
9. juni 2021 kl. 11:02

Man kunne jo tænke at en af de patient journaler der allerede ER udviklet og i brug i Danmark, kunne "forbedres" til også at understøtte kriminalforsorgens behov? suk.. :(