Overlæge forlader Herlev i protest mod Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen er et dårligt og ineffektivt system, lyder det fra ledende overlæge på Herlevs Gastroenhed. Han forlader nu Region Hovedstaden.

Ledende overlæge Mark Ainsworth, som har været ansat på Herlev Hospital i 14 år, har sagt sit job op i protest mod Sundhedsplatformen. Det skriver Politiken.

»Jeg har ikke lyst til at arbejde et sted, hvor jeg skal vælge mellem at presse mit personale eller acceptere, at patienterne kommer i klemme, fordi vi arbejder med et dårligt og ineffektivt system. Det er utilfredsstillende, at man ikke kan levere den kvalitet, man gerne vil,« siger 56-årige Mark Ainsworth, der er leder for omkring 400 medarbejdere på Herlevs Hospitals Gastroenhed, som behandler patienter med tarmsygdomme, til Politiken.

Efter Sundhedsplatformens implementering har lægerne på afdelingen fået ekstra tid i ambulatoriet, for at de kan tilse patienterne ordentligt. Men det betyder samtidig, at den enkelte læge ser færre patienter om dagen end tidligere.

Det er ikke første gang, at en læge forlader Region Hovedstaden i protest mod det nyt it-system. I februar sagde den 66-årige karkirurg Ulf Helgstrand med den begrundelse, at Sundhedsplatformen var for stor en tillidsbelastning mellem læge og patient.

Læs også: It-system får kirurg på Riget til at udvandre: Jeg vil ikke være en stor undskyldning over for patienter

Også klinikchef på Rigshospitalets fødeafdeling gennem 14 år, Morten Hedegaard, forlod også sit job, fordi han mente, at der var for lidt tid til patienterne efter indførelsen af platformen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Louise Klint

Niels Kroman gik også i foråret af samme årsag. Kirurg og professor, på Rigshospitalet, inden for behandling af brystkræft. http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art5852631/Overl%C3%A6g... Han gik over og blev skrivebordslæge https://dagensmedicin.dk/niels-kroman-cheflaege-kraeftens-bekaempelse/

Men Hjalte og Sophie får vi lov at beholde! De har blot knapt så varme, kurerende hænder.

Man bliver så harm. Sundhedsøkonom Jes Søgaard er også ude med alvorlig kritik i dagens Politiken: http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6237599/F%C3%B8r-tal...

(Fortsættes…)

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere