Overlæge forlader Herlev i protest mod Sundhedsplatformen

6. december 2017 kl. 09:511
Overlæge forlader Herlev i protest mod Sundhedsplatformen
Illustration: Region Hovedstaden.
Sundhedsplatformen er et dårligt og ineffektivt system, lyder det fra ledende overlæge på Herlevs Gastroenhed. Han forlader nu Region Hovedstaden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ledende overlæge Mark Ainsworth, som har været ansat på Herlev Hospital i 14 år, har sagt sit job op i protest mod Sundhedsplatformen. Det skriver Politiken.

»Jeg har ikke lyst til at arbejde et sted, hvor jeg skal vælge mellem at presse mit personale eller acceptere, at patienterne kommer i klemme, fordi vi arbejder med et dårligt og ineffektivt system. Det er utilfredsstillende, at man ikke kan levere den kvalitet, man gerne vil,« siger 56-årige Mark Ainsworth, der er leder for omkring 400 medarbejdere på Herlevs Hospitals Gastroenhed, som behandler patienter med tarmsygdomme, til Politiken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter Sundhedsplatformens implementering har lægerne på afdelingen fået ekstra tid i ambulatoriet, for at de kan tilse patienterne ordentligt. Men det betyder samtidig, at den enkelte læge ser færre patienter om dagen end tidligere.

Det er ikke første gang, at en læge forlader Region Hovedstaden i protest mod det nyt it-system. I februar sagde den 66-årige karkirurg Ulf Helgstrand med den begrundelse, at Sundhedsplatformen var for stor en tillidsbelastning mellem læge og patient.

Også klinikchef på Rigshospitalets fødeafdeling gennem 14 år, Morten Hedegaard, forlod også sit job, fordi han mente, at der var for lidt tid til patienterne efter indførelsen af platformen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. december 2017 kl. 00:40

Niels Kroman gik også i foråret af samme årsag. Kirurg og professor, på Rigshospitalet, inden for behandling af brystkræft.http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art5852631/Overl%C3%A6ge-Nyt-it-system-g%C3%B8r-det-%C2%BBurealistisk%C2%AB-at-behandle-kr%C3%A6ftpatienter-til-tidenHan gik over og blev skrivebordslægehttps://dagensmedicin.dk/niels-kroman-cheflaege-kraeftens-bekaempelse/

Men Hjalte og Sophie får vi lov at beholde! De har blot knapt så varme, kurerende hænder.

Man bliver så harm. Sundhedsøkonom Jes Søgaard er også ude med alvorlig kritik i dagens Politiken:http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6237599/F%C3%B8r-talte-alle-om-at-udvikle-Sundhedsplatformen-nu-taler-alle-om-at-afvikle-den

(Fortsættes…)