Over en milliard Android-enheder sendt ud i 2014

Android er tilsyneladende et umådeligt populært styresystem til Smartphones. Mere end en milliard enheder har de sendt på gaden i løbet af 2014.

I 2014 har antallet af Androidsmartphones, som er sendt ud fra fabrikkerne, oversteget en milliard enheder. Og det er første gang nogensinde. Det skriver cnet.com.

Det er en enorm stigning i forhold til 2013, hvor tallet var 780.8 millioner enheder, som blev sendt ud i verden. Dermed overskygger Android i den grad Apples iOS på andenpladsen, som til sammenligning ”kun” blev sendt ud i 192,7 millioner eksemplarer.

Google, firmaet bag Android, har endnu ikke kommenteret tallene, og er heller ikke vendt tilbage på en forespørgsel fra cnet.

Dataene kommer fra Strategy Analytics, og de viser, at det verdensomspændende smartphonemarked mere eller mindre er delt op i et race mellem de to giganter Android og iOS. Men mens iOS kun kører på Apple-enheder har 15 procent af markedet, kører Android på langt flere enheder, og er det styresystem, som mange producenter verden over benytter sig af.

Men på trods af det, har Apple gjort mange ting rigtigt på det seneste, og har en strategianalytiker mener, at Apple har bragt sig op på 20 procent af smartphonemarkedet, hvilket får dem til at gå lige med Samsung, som har oplevet et fald i salget.

2014 har i det hele taget været et rekordernes år, når det kommer til smartphones. Markedet voksede med 30 procent til 1,3 milliarder enheder, som er skibet ud fra fabrikkerne i løbet af året. Det er de voksende markedet i Kina og Indonesien, som driver industriens vækst – hvilket også forventes at ske i 2015.

Til de, som siger, at der er alternativer til de to, så har I ret. Og Microsofts Windows Phone-styresystem nappede tre procent af det globale smartphonemarked, hvilket omregnet til udskibede enheder svarer til 39 millioner enheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jakob Damkjær

Men... PS! Xiaome have kun en indtjening på 56 milioner USD sidste år (ca 10% af det af analytikere forventede resultat) og Samsungs profit i deres mobildevices er kolapset de siste to kvartaler med ca 70%)... Så hvad nytter det at der sælges tonsvis af android dimser men ingen tjener noget på dem ?

Ikke at profit er konge, men hvis forretninger over længere perioder ikke er istand til at tjene penge er det ret dårlige foretninger....

 • 0
 • 5
#2 Brian Stannius

Vi er da enige om at der er nødt til at være overskud i en forretning, for at den kan løbe rundt, men i tilfældet med Apple, hvem er det så udover investorerne som tjener penge, som de så kan bruge til at bestikke kongressen og senatet i usa og blive ved med at undgå at betale skat. Det er jo ikke bare et spørgsmål om at skrabe penge sammen til et større og større overskud, men også hvordan man med omtanke får det omsat til nytte for samfundet.

 • 4
 • 0
#3 Bent Jensen

Så hvad nytter det at der sælges tonsvis af android dimser men ingen tjener noget på dem ?

Kunden der køber til en god pris, tjener eller spare da en hel del, som ellers skulle gå i Appels eller Samsung aktionærer lommer. Så kunden vinder da en hel del. Det er du så nok ikke så vandt til, altså at kunden får noget ud af det, og det endda helt gratis, eller meget billigt.

 • 2
 • 0
#4 Brian Stannius

nu er det her jo et marked der svinger lidt frem og tilbage, til enten androids eller ios fordel. android tjener da masser af penge, det er bare lidt mindre end sidste år. jeg er da enig i, at sælger man til en lavere pris, får kunden meget mere ud af. netop derfor sidder android også på 3/4 dele af smartphone markedet. Jo, jeg er netop meget bevidst om en god pris og god kundeservice, hvor man får noget for pengene. Det er ikke min opfattelse at man får det hos Apple.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere