Over en halv million hentede kørekort-app det første døgn

12 kommentarer.  Hop til debatten
Over en halv million hentede kørekort-app det første døgn
Illustration: Mikkel Møller Jørgensen.
Den 29. november var det digitale kørekort blevet hentet mere end 700.000 gange, viser tal fra Digitaliseringsstyrelsen.
2. december 2020 kl. 10:17
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den nye kørekort-app blev hentet over en halv million gange i løbet af det første døgn, efter at appen blev lanceret den 24. november.

Det skriver Ritzau ifølge ITWatch.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står bag projektet om det digitale kørekort, og udviklingen af appen har kostet 45 millioner kroner.

En optælling fra styrelsen viser, at appen er blevet hentet 737.215 gange fra lanceringen og indtil midnat den 29. november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det viser tydeligt, at der i befolkningen er efterspørgsel efter et digitalt alternativ til det fysiske kørekort,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau.

Det digitale kørekort er et frivilligt tilbud til danske bilister, og selvom man henter appen, skal man beholde sit fysiske kørekort. Det skyldes, at kørekort-appen kun gælder indenfor Danmarks grænser. Regeringen håber, at det digitale kørekort på sigt vil blive anerkendt i hele EU.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
3. december 2020 kl. 10:26

Man kunne have valgt at ændre færdselsloven til at hvis politiet ønsker at kontrollere om man er i besiddelse af et lovligt kørekort er det nok at vise et billede af sit kørekort (Forside og bagside)

Man lærer vel inden 3. klasse hvordan man kan fotomanipulere sit ansigt ind på et andet foto, så det giver ingen sikkerhed mod at du ikke har sat dit billede ind på et foto af din fætters kørekort.

Politiet kontrollerer jo alligevel online om et fremvist kørekort er gyldigt.

Men først prøver de at sikre sig at du er personen på billedet.

Forøvrigt bruger de fleste vel lige som jeg kørekortet som ID langt langt oftere end vi viser det til politiet.

Det kan man også med app-kortet. Læg mærke til at baggrunden bølger langsomt, så man ikke bare kan fremvise et billede. Og du kan med din egen kørekort-app kontrollere at det er en ægte kørekort-app, du ser på og ikke en forfalsket.

Jeg synes nu det virker ret gennemtænkt.

10
2. december 2020 kl. 22:30

Nej. Jeg har samme problem. Billedet indlæses fint og vises i app'en, men i næste vindue får jeg at vide, at jeg skal have et gyldigt dansk pas. Borgerservice har bekræftet, at mit pas er i orden. De kunne også fortælle, at problemet er meldt til support.

9
2. december 2020 kl. 22:17

Er det ikke fordi hendes pas er udsted i 2011 (gyldighed i 10 år) og derfor ikke har chip app'en kan læse? Det startede først så vidt jeg kan se i 2012.

6
2. december 2020 kl. 14:24

Man kunne have valgt at ændre færdselsloven til at hvis politiet ønsker at kontrollere om man er i besiddelse af et lovligt kørekort er det nok at vise et billede af sit kørekort (Forside og bagside)

Ja, det virker som et projekt, hvor nogen har fået lov at lege i arbejdstiden.

Det er også paradoksalt at et kørekort, som man skal have, koster penge, hvorimod et frivilligt supplement (ikke erstatning eller alternativ, som der står i artiklen) er gratis for brugeren.

5
2. december 2020 kl. 14:16

Man kunne have valgt at ændre færdselsloven til at hvis politiet ønsker at kontrollere om man er i besiddelse af et lovligt kørekort er det nok at vise et billede af sit kørekort (Forside og bagside) Politiet kontrollerer jo alligevel online om et fremvist kørekort er gyldigt. Forøvrigt bruger de fleste vel lige som jeg kørekortet som ID langt langt oftere end vi viser det til politiet.

4
2. december 2020 kl. 14:08

Opsætningen gik fint for mig, men når min bedre halvdel forsøger med sit pas, får hun at vide hun skal bruge et gyldigt pas.

Hendes pas har udløb oktober 2021, og hun er ikke udvist fra Danmark, frataget sit pas eller andet som sølvpapirshatten kunne gætte på - men ingen kan svare på hvad der går galt.

Sikken solid investering. :-)

3
2. december 2020 kl. 12:21

Ja som jeg skrev i en anden tråd, så vil app'en ikke læse via NFC altså det virker ikke. Så det kan være mange har downloadet det, men hvor mange virker?

2
2. december 2020 kl. 11:36

Hvorfor er det tosset?

Passet bruges for, at opnå autentifikation af kørekortindehaverens identitet og billede.

Det offentlige har (heldigvis) ikke et billederegister over danske kørekortindehavere, så for at få et validt billede i det digitale kørekort, skal det komme fra et autoriseret sted (chip i passet).

Jeg tror ikke på, at der findes et nemmere og billigere alternativ, men kom gerne med et bud :-)

1
2. december 2020 kl. 11:31

Det er tosset at man skal have et gyldigt pas for at kunne bruge appen. Man har jo et kørekort og passet har intet med det at gøre. Hvem kunne i øvrigt finde på at forny et pas til ca 700 kr midt i corona-tiden?

Det er noget af en glidebane hvis ting der ingen relation har skal gøres til forudsætning for noget andet. Kan man nu kun komme til tandlæge hvis man har buskort? Det her er en offentlig app, så må adgangen også være for alle med kørekort.