Outsourcer datacenter: Danfoss flytter 1.000 servere til Sverige

IT-Udfordringen: It-serviceleverandøren HCL skal stå for outsourcing og efterfølgende drift af Danfoss' datacenter.

Danfoss udfaser fra 1. april sit store datacenter i Nordborg over en toårig periode. It-serviceleverandøren HCL står for at outsource datacentret til egne servere i Stockholm.

Beslutningen blev taget efter længere tids ønske om at have mere fleksibel serverkapacitet og fordi man ønskede større sikkerhed omkring firmaets data.

»Vi har igennem længere tid kigget på to aspekter i forhold til vores datacenter i Nordborg. Dels i forhold til ønsket om større fleksibilitet på serversiden og dels i forhold til datasikkerheden. Vi gik ud i byen og spurgte om, hvordan andre havde løst det her og fandt en løsning, der både indeholdt den fleksibilitet og den sikkerhed, som vi søgte,« siger teknisk direktør Per Have til Version2.

Han tilføjer, at driften af datacentret på længere sigt ville have været en for bekostelig affære. Aftalen betyder desuden, at Danfoss ikke længere behøver bekymre sig om, at hardwaren bliver forældet.

»Som den ene del af aftalen bliver selve den operationelle håndtering og servicering af serverne håndteret af HCL. Den anden del lyder på, at vi teknologisk løbende bliver opgraderet i takt med, at der kommer nye teknologier på området,« siger Per Have.

I første omgang vil HCL overtage driften af Danfoss' eksisterende servere. Derefter er det planen, at outsourcing skal ske løbende i en periode på to år. Inden for det første år regner man med, at indholdet og funktionaliteten fra 241 ud af de 1.000 servere i Nordborg er flyttet til HCL's datacenter i Sverige.

Erling Jørgensen, der er it-drift- og supportchef hos Danfoss, fortæller, at man i første omgang vil fokusere på at overføre de mere basale servere i firmaets infrastruktur.

»Det er file, test og utillity som er overskrifterne på den første fase. Det er vores fileshare, testsystemer, alle vores utillitysystemer herunder servicecenter og AssetCenter samt en række basale Microsoftsystemer såsom SCOM og SCCM.« fortæller Erling Jørgensen til Version2.

Efterfølgende skal resten af firmaets systemer, herunder de samlede SAP-tjenester, overføres til HCL's servere. Danfoss' og HCL har valgt at opdele overførslen i mindre faser for at sikre, at tjenesterne fungerer korrekt selv datacentret flyttes ud af landet.

»For hvert system laver vi en optimeret transitionsplan. Vi flytter ikke noget hardware, men starter med at installere applikationerne på de nye servere hos HCL i Stockholm. Derefter flytter vi data over på dem og kører en række tests. Først når applikationen fungerer korrekt, og brugerne har sagt god for det, så lukker vi de pågældende services i Nordborg og kører driften fra Stockholm,« siger Erling Jørgensen.

I og med at medarbejderne går fra at skulle køre programmerne på et internt system og til en skybaseret service, så har det været vigtigt for Danfoss, at svartiderne ikke blev et problem.

Men man understreger, at man længe har haft kontorer i udlandet, der indtil nu uden problemer har benyttet sig af datacentret i Nordborg.

»Vi forventer ikke, at svartiderne bliver et problem. Men det er også derfor, at vi vil køre tests forinden, så vi sikrer os, at det lever op til superbrugernes krav. Men man kan også se på det på den måde, at de fleste af Danfoss' medarbejdere, de sidder jo uden for Danmark. Det vil sige, at medarbejderne i Nordborg faktisk bare kommer til at sidde med de samme svartider som resten af virksomheden,« siger Erling Jørgensen.

Hvor meget kommer I til at spare på denne løsning?

»I første omgang regner vi udelukkende med performance- og sikkerhedsforbedringer. I vores kalkuler har vi i kontraktperioden bygget ind, at vi fortsætter med en uændret driftskørsel i forhold til it, men med de performanceforbedringer, der følger med,« siger Per Have.

Får beslutningen nogen betydning for jeres medarbejderes værktøjer?

»Vores medarbejdere kommer sådan set ikke til at arbejde på nogle nye systemer. Det er udelukkende backenden, som vi ændrer på. Så det vil de sådan set ikke komme til at mærke noget til.« siger Erling Jørgensen.

Vil jeres outsourcing også gælde for jeres datacentre i udlandet?

»Vi dækker omkring 15.000 brugere på verdensplan. Cirka halvdelen af vores samlede servere står i Nordborg, og den anden halvdel er spredt ud over vores kontorer i resten af verden. Men dem ændrer vi ikke på foreløbig, selv om vi løbende ser på, hvad vi kan flytte til datacentret i Sverige. Men der kan være produktionsapplikationer, vi kan blive nødt til at skrive om, før de bliver i stand til at køre fra en server i Stockholm og betjene en maskine i Mexico,« siger Erling Jørgensen til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere