Outsourcede udviklingsafdelinger holder vejret i Ukraine

3. februar 2022 kl. 03:452
Outsourcede udviklingsafdelinger holder vejret i Ukraine
Illustration: Bigstock.
Hvis krigen bryder ud mellem Ukraine og Rusland, er der flere danske it-afdelinger, der risikerer at blive påvirkede, fordi de har outsourcet softwareudviklingen til Ukraine. Danske udviklingshuse forbereder sig derfor på, at de ansatte kan blive indkaldt til militærtjeneste eller har brug for at forlade landet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Situationen mellem Ukraine og Rusland er særdeles anspændt lige nu, og it-virksomheder, der varetager udviklingen af danske virksomheders it-systemer i Ukraine, sidder og holder vejret.

»Vi følger situationen tæt via medier og de godt 200 ansatte, vi har dernede lokalt. Udbryder der krig, har det store menneskelige og følelsesmæssige konsekvenser,« siger Hans Henrik von Platen-Hallermund, der er CEO i softwareudviklingsvirksomheden Conscensia.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. februar 2022 kl. 10:20

Hvis Rusland invaderer så vil internet connectivity nok blive noget af det første der ryger. Der vil ganske enkelt være uansvarligt at lade det stå åbent. Vi har tidligere set at Rusland har testet "ø-drift" hvor Rusland disconnectede. Der bør andre lande også gøre.

Men i øvrigt går mine tanker først og fremmest til alle de ukrainere og russere der vil dø for at Putin kan få opfyldt sine stormagtsdrømme. Allerede nu er titusindvis af Georgere og Ukrainere døde fordi Putin har invaderet dele af begge lande og konstant skaber spændinger.

1
3. februar 2022 kl. 08:29

som kan blive ramt af evt restriktioner mod rusland , hvor lange tror de deres outsourcede udvilkere arbejder hvis SWIFT er lukket ned.

Og hvad siger CSR politik ved at sende penge til en besættelsemagt (som ikke er USA)

(1) eller benytter fra deres proxy firmaer med hovedesæde i Singapore/Schweiz