Otte ministerier i strømsvigt-kaos: End ikke telefonerne virker

29. juni 2010 kl. 13:362
Strømsvigtet tirsdag morgen giver store problemer i Statens IT, der driver al it for otte ministerier. Flere ministerier har haft sort skærm hele dagen, og telefonerne er også døde.
Artiklen er ældre end 30 dage

Statens IT, der leverer it-drift til otte ministerier, har fået store problemer som følge af strømsvigtet i det indre København tirsdag morgen.

Integrationsministeriet melder således klokken 13.30, at deres systemer endnu ikke er oppe at køre. Strømsvigtet skete klokken 8.15 tirsdag morgen, hvilket altså foreløbigt har betydet over fem timers it-nedbrud i ministeriet.

I Finansministeriet melder kommunikationschefen, at han nu igen kan komme på internettet, men at i øvrigt ikke er klar over nedbruddets omfang.

Og når man forsøger at ringe til direkte numre i Statens IT, melder telefon-displayet ?Server internal error: 7?. Hovednummeret er midlertidigt omstillet til en ekstern telefonpasser.

  1. januar overtog Statens It al it-drift for otte ministerier og en række styrelser. I alt 10.000 brugere hos staten får it-drift fra Statens It og dets 220 medarbejdere.

Version2 følger sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: It-afdelinger upåvirkede af kæmpe strømsvigt

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. juni 2010 kl. 16:44

Jeg sidder hos Kort & Matrikelstyrelsen, og vores IT har kørt upåklageligt hele dagen, inkl. serverrum (som vi stadig har stående lokalt her i Kbh NV) og telefoner.

2
29. juni 2010 kl. 18:56

Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og Aalborg var ramt på IP-telefonerne hele dagen.