Otte kommuner låner 70 millioner kroner af staten til bedre internetdækning

Kommuner fra hele landet har ansøgt om at låne samlet 70 millioner kroner af staten til etablering af hurtigere internet og bedre mobildækning.

I alt har otte kommuner benyttet sig af statens tilbud om at låne penge til etablering af hurtigere internet og bedre mobildækning. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Sjællandske kommuner: Stop den digitale ulighed - hurtigt bredbånd til alle

Den største post står Ringkøbing-Skjern for. Hele 42 millioner kroner vil kommunen låne til bedre internetdækning. Den vestjyske kommune er da også arealmæssigt den største kommune i Danmark. Kommunens 57.000 indbyggere kan dermed se frem til bedre internetdækning.

Lånepuljen stammer fra Vækstpakken 2014 og gør det muligt for kommunerne sammenlagt at låne 100 millioner kroner. De otte kommuner har samlet søgt om 69,45 millioner kroner, og således kan andre interesserede kommuner stadig nå at søge om at låne de resterende 30,55 millioner kroner inden den 6. maj 2015, hvor ansøgningsfristen udløber.

Læs også: Mobildækning og sikkerhed præger regeringens digitale vækstplan

En anden af Region Midtjyllands kommuner står for den andenstørste låneanmodning. Den østjyske Norddjurs Kommune har søgt om ni millioner kroner til at udvikle bedre internetadgang til kommunens 38.000 borgere.

De resterende kommuner er Odsherred (3 mio.), Faxe (4,45 mio.), Sorø (1,2 mio.), Kerteminde (3,8 mio.), Holstebro (2 mio.) og Skive (4 mio.).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Møller

Jeg har nu læst flere artikler om netop disse lån, og det virker til, at fokus hovedsagligt er på bredbåndsdelen. Men jeg håber da, at kommunerne også kigger på selve mobildækningen. Der er mange områder i Danmark, hvor mobildækningen ikke er tilfredsstillende, men med lidt af midlerne kunne man komme langt tættere på bedre dækning i områderne. Detaljeret dækningsmålinger ville kunne belyse disse "blind spots".

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize