Otte kommuner låner 70 millioner kroner af staten til bedre internetdækning

25. marts 2015 kl. 15:031
Otte kommuner låner 70 millioner kroner af staten til bedre internetdækning
Illustration: Javier Pierini / Digital Vision / Getty Images.
Kommuner fra hele landet har ansøgt om at låne samlet 70 millioner kroner af staten til etablering af hurtigere internet og bedre mobildækning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I alt har otte kommuner benyttet sig af statens tilbud om at låne penge til etablering af hurtigere internet og bedre mobildækning. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Den største post står Ringkøbing-Skjern for. Hele 42 millioner kroner vil kommunen låne til bedre internetdækning. Den vestjyske kommune er da også arealmæssigt den største kommune i Danmark. Kommunens 57.000 indbyggere kan dermed se frem til bedre internetdækning.

Lånepuljen stammer fra Vækstpakken 2014 og gør det muligt for kommunerne sammenlagt at låne 100 millioner kroner. De otte kommuner har samlet søgt om 69,45 millioner kroner, og således kan andre interesserede kommuner stadig nå at søge om at låne de resterende 30,55 millioner kroner inden den 6. maj 2015, hvor ansøgningsfristen udløber.

En anden af Region Midtjyllands kommuner står for den andenstørste låneanmodning. Den østjyske Norddjurs Kommune har søgt om ni millioner kroner til at udvikle bedre internetadgang til kommunens 38.000 borgere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De resterende kommuner er Odsherred (3 mio.), Faxe (4,45 mio.), Sorø (1,2 mio.), Kerteminde (3,8 mio.), Holstebro (2 mio.) og Skive (4 mio.).

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. maj 2015 kl. 16:30

Jeg har nu læst flere artikler om netop disse lån, og det virker til, at fokus hovedsagligt er på bredbåndsdelen. Men jeg håber da, at kommunerne også kigger på selve mobildækningen. Der er mange områder i Danmark, hvor mobildækningen ikke er tilfredsstillende, men med lidt af midlerne kunne man komme langt tættere på bedre dækning i områderne. Detaljeret dækningsmålinger ville kunne belyse disse "blind spots".