Otte danskere sigtet for hacking med hackerværktøjer købt på nettet

Illustration: leowolfert/Bigstock
Otte unge mænd mellem 16 og 24 år er sigtet for at have købt og anvendt hackerværktøjet Blackshades.

Enhver kan i dag blive hacker ved blot at købe sig til en køreklar pakke med værktøjer på nettet. Nu har dansk politi som led i en international aktion pågrebet og sigtet otte danskere for at have brugt hackerværktøjet Blackshades. Det oplyser Rigspolitiet ifølge en pressemeddelelse.

Ud over Danmark har der været foretaget aktioner i 15 andre lande, og det internationale politisamarbejde har omfattet både FBI og Europol. Aktionen har været koncentreret om købere af Blackshades, som kan bruges til at få adgang til andre personers pc'er og dermed også til dokumenter, billeder og andre filer samt til pc'ens webcam.

De otte sigtede danskere er alle mænd i alderen 16 til 24, men har ifølge politiet ingen umiddelbar tilknytning til hinanden.

Aktionen kom ifølge FBI som resultat af, at de amerikanske myndigheder havde pågrebet en svensk og en amerikansk bagmand for softwaren og salget af den.

Blackshades kan tilpasses til forskellige formål som eksempelvis at stjæle kreditkortinformation eller adgangskoder eller til at låse brugeren ude og opkræve løsepenge.

Læs også: Politiet efter anholdelser: Det er ikke ulovligt at have hackerværktøjer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Geo Jensen

Hvis i (folket) bryder vores monopol, så straffer vi jer hårdt, som de terrorister i (folket) nu en gang er.

8 drenge skal nu igennem terror maskinen og have deres liv ødelagt for at gøre hvad vor regime har gjort fordækt gennem længere tid og som de stadigvæk gør.

Det er skammeligt pineligt at se vores regering er med til at støtte USA's kamp mod ”terror” (folket) og deres forsøg på at overtage verdensherredømmet.

 • 0
 • 11
#5 Christoffer Kjeldgaard

8 drenge skal nu igennem terror maskinen og have deres liv ødelagt for at gøre hvad vor regime har gjort fordækt gennem længere tid og som de stadigvæk gør.

Hvad snakker du om? De har anvendt softwaren mod en række ofre. Jeg kan heller ikke lide at blive røvet, eller uvedkommende indtrænger, når jeg sidder derhjemme i de trygge rammer af mit hjem.

De er forbrydere, der har været klar over deres handlinger, og dem har jeg ingen sympati for.

 • 5
 • 1
#6 Geo Jensen

De er hverken mere eller mindre forbrydere end dem som anklager dem for at være det, hvis du ikke kan se det skulle du måske skylle din hjerne med lidt sæbevand.

I USA er der i nogle stater dødsstraf for at slå ihjel. Hvis du slår nogle ihjel dræber vi dig.

 • 0
 • 5
#7 Christian Bruun

Hvad snakker du om? De har anvendt softwaren mod en række ofre. Jeg kan heller ikke lide at blive røvet, eller uvedkommende indtrænger, når jeg sidder derhjemme i de trygge rammer af mit hjem.

Men du ved ikke hvor mange der er/bliver overvåget fordi de har købt et (lovligt) program. Det svarer til at politiet uden videre overvåger alle der køber en (lovlig) kniv af en eller anden bestemt type.

 • 2
 • 0
#8 Finn Christensen

Det svarer til at politiet uden videre overvåger alle der køber en (lovlig) kniv af en eller anden bestemt type.

Hvis du vidste hvad der bliver kikket efter, så sidder du ikke og skriver ovenstående.. Er du for ung endnu og ikke kender den verden, så er det jo forståeligt.

Herhjemme har der været nanny-samfund siden engang i 70'erne. Startede blødt op i 60'erne. Kaldes velfærd, for din og andres skyld - bemærk 'skyld'.

Hvordan tror du administrationen kan pusle om dig 24/7 og betjene dig 'bedst muligt', hvis den ikke kikker efter dig og husker samt gemmer alt hvad den ser, år efter år efter år?

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere