Orkanen trak stikket ud: Datacenter kørte på nødgenerator i halvanden time

29. oktober 2013 kl. 12:129
Orkanen trak stikket ud: Datacenter kørte på nødgenerator i halvanden time
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Odense blev mandag eftermiddag ramt af strømafbrydelse på grund af orkanen, og det satte gang i nødgeneratorerne hos Athenas datacenter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Klokken 15:42 gik strømmen i store dele af Odense på grund af orkanen, som mandag ramte Danmark. Det gik også ud over hostingfirmaet Athenas datacenter.

Strømafbrydelsen betød, at 33.000 kunder ifølge Energi Fyn var uden strøm frem til klokken 18:20 mandag aften. Årsagen var væltede træer, som forvoldte skader på det overordnede net på den centrale del af Fyn.

»Vi kørte på generatorerne i cirka halvanden time. De startede fuldstændig, som de skulle,« fortæller administrerende direktør Jens Erik Thorndahl fra Athena til Version2.

Generatorerne og nødstrømsanlægget satte ind klokken 15:54, da bystrømmen til datacentret forsvandt, og kørte, indtil den almindelige elforsyning til datacentret var genetableret klokken 17:28.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nødstrømsgenerator hos GlobalConnect i Taastrup
Ligesom andre store hostingcentre bliver nødstrømsanlægget hos Athena afprøvet en gang om måneden, og der var altså denne gang heller ingen problemer med at få det til at koble til, da strømmen forsvandt for alvor i orkanen.

Hos GlobalConnect, som også har et datacenter i Odense-området, mærkede man slet ikke noget til orkanen.

»Vi ligger i yderkanten af byen. Hvis vi var nødt til at koble generatorerne til, så har det i hvert fald ikke givet nogen nedetid. Det ruskede noget, men vi var kørende i alle vores datacentre,« siger salgs- og marketingdirektør Christian Holm Christensen fra GlobalConnect til Version2.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
29. oktober 2013 kl. 19:29

Væltede træer som beskadiger der overordnede net ?

Godt nok er det i Odense, fødested for den berømte forfatter, en alligevel.

Hvor højt hænger en højspændingsledning mon ?

6
29. oktober 2013 kl. 16:38

Nødstrømmen virker!

:-)

5
29. oktober 2013 kl. 16:26

Vi mærkede heller ikke meget stil den strømafbrydelse. Lyset blinkede lidt en gang imellem, og på et tidspunkt slukkede lyset i loftet endda. Men vi kunne tænde det igen på kontakten. Computere blev ved med at køre. Både dem med og uden UPS.

Vi har også noget overvågning af vores servere hos Athena, og der var ikke nogen udfald overhovedet.

3
29. oktober 2013 kl. 13:42

Eller er det bare mig. "Odense blev tirsdag eftermiddag ramt af strømafbrydelse på grund af orkanen" og "Strømafbrydelsen betød, at 33.000 kunder ifølge Energi Fyn var uden strøm frem til klokken 18:20 tirsdag aften.". Menes der ikke mandag, i stedt for tirsdag? Ellers har de ikke strøm endnu!

4
29. oktober 2013 kl. 14:36

Jo, det er nu rettet til mandag.

Jeg var én af dem, der måtte snuppe et besøg i Billund Lufthavn på vej fra netop stormhærgede London til København, så det blev lidt sent, inden jeg var hjemme, så det forklarer måske ugedagsforvirringen. ;)

1
29. oktober 2013 kl. 12:56

Min UPS hylede også op en del gange i går, da strømmen i Sønderborg strøg og i timerne efter at den vendte tilbage. Der var en del spændingsdyk på elnettet.

2
29. oktober 2013 kl. 13:04

Ja det var vist lige over kl 14 strømmen var væk i et stykke tid :-) Jeg blev ligeledes spammet af vores UPSer, men det er jo kun godt, så virker de :-P