Organisationer tordner mod regeringens lognings-forslag: Det bliver nemmere at logge uskyldige end dømte rockere

2. november 2021 kl. 03:4513
Organisationer tordner mod regeringens lognings-forslag: Det bliver nemmere at logge uskyldige end dømte rockere
Illustration: MI Grafik.
Organisationer står i kø for at advare regeringen om ekstra millionregninger, risiko for flere sager med fejlagtige teledata samt brud på menneskerettighederne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Regeringens nye udkast til revision af loven om telelogning er ‘særdeles problematisk’, i strid med menneskerettighederne og en de facto udvidelse af den nuværende ulovlige logning.

Sådan lyder det overordnede budskab i de 15 høringssvar, Version2 har læst, og som er indsendt fra organisationer som kommentarer til regeringens udkast til det endelige lovforslag om telelogning, regeringen forventes at præsentere i slutningen af november.

Problemerne er ifølge organisationerne mange.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
13 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
3. november 2021 kl. 14:38

... FEs uindskrænkede overvågning nok kan finde Mette Frederiksens SMSer.

11
3. november 2021 kl. 08:46

--- som Statsministeren og hendes fæller ønsker om deres arbejdsliv, som de endda får betalt med mine, og andre borgeres, penge!

10
2. november 2021 kl. 23:42

Version2, I må vise tænder.

Justitsministeriet har oplyst til Version2, at man først lægger høringssvarene op på høringsportalen, når det endelige lovforslag udkommer slut november.</p>
<p>Man vil ikke lade andre se høringssvarene før end i 13 time.</p>
<p>Er det overhovedet lovligt?</p>
<p>Og selv om det måske er lovligt, så er det da at gøre grin med demokratiet.

Det her skal der simpelthen svar på.

Skindemokratiet længe leve?

Dansk politik er en joke og danske borgere er desværre ikke dem der griner, det er dem der grines ad. Jo før vi indser at vi ikke lever i en demokratisk retsstat desto før kan vi komme til at leve i en demokratisk retsstat.

9
2. november 2021 kl. 14:37

...at der er så godt overskud, at man kan sende hundredmillion-beløb til justitsministeriet for at understøtte noget der pt. er ulovligt.

Så giver det pludselig mening, at Datatilsynet ikke får et væsentligt større budget, som de har behov for... ellers kommer de bare efter justitsministeriet.

8
2. november 2021 kl. 14:32

Hvor mange betjente går der på en milliard? Og er det ekstrabevillinger, eller skal de tages (spares) fra den eksisterende betjent-pulje?

Det kunne generelt være interessant, hvor mange forbrydelser, som kunne opklares, for de mange resourcer, der går til at overvåge uskyldige borgere.

Og det er principielt set ligegyldigt om tallene findes i regnearket hos teleselskaberne, havne af forskellig art, Politiet eller eksterne konsulenter.

7
2. november 2021 kl. 13:41

Jeg vil nu sige, belært af erfaring, at man skal gange med pi, både for tid og for penge - mao. vi ender på knap en milliard.

Ok, godt at der er nogen, der tør sige det højt, Christian :-)

Hvor mange betjente går der på en milliard? Og er det ekstrabevillinger, eller skal de tages (spares) fra den eksisterende betjent-pulje? Er det mon nu, man skal skynde sig at anskaffe sig privat vagtværn, snagende videodørtelefoner, elektrisk hegn, bidske robothunde i haven, vagtdroner og den slags?

4
2. november 2021 kl. 13:24

Er det overhovedet lovligt?

Det kunne da i hvert fald være interessant at høre begrundelsen. Det virker jo småkorrupt, i betydningen af netop at ville forhindre demokratisk debat. Er der en god, ikke-"demokratikorrupt" grund?

"Vil koste mere end 300 millioner det første år I alt vurderer Justitsministeriet, at det vil koste 200 millioner at udvikle det relativt komplicerede it-system, "

Vi fordobler lige (belært af erfaringen) for at få det korrekte beløb: 600 millioner. Hvor mange betjente ville for de samme penge kunne tilføres politistyrken til almindelig efterforskning og udrykning til beskyttele af borgerne i stedet?

3
2. november 2021 kl. 13:10

Justitsministeriet har oplyst til Version2, at man først lægger høringssvarene op på høringsportalen, når det endelige lovforslag udkommer slut november.

Man vil ikke lade andre se høringssvarene før end i 13 time.

Er det overhovedet lovligt?

Og selv om det måske er lovligt, så er det da at gøre grin med demokratiet.

1
2. november 2021 kl. 12:14

at borgerne (også) af denne siddende regering de facto anses som værende en grå masse: statens ejendom.

Denne grå mase kan derfor behandles efter den siddende regerings forgodtbefindende, hvilket tydeligt er demonstreret ved, at borgere og deres ejendom, kan skaltes og valtes med efter mottoet: Den, der har magt, har ret.

Ret i flere betydninger - eksempler behøves vist ikke fremdrages explicit.

Den øjeblikkelige forudsætning for opretholdelsen af denne utålelige tilstand ligger jo desværre i en række små støttepartier, som godt nok hyppigt råber pænt meget op, for at tækkes deres vælgere.

Men når sandhedens time komme, og der skal stemmes i folketingssalen, hopper de artigt op - og ned igen - som små gummistempler.

For tænk, hvis der kom et utidigt nyvalg; så kunne det jo være, at taburetten var optaget af en anden bagefter.

Så derfor er der altså frit slag til at logge os vornede ad libitum - og meget meget mere - det hér er kun begyndelsen.