Organisationer: Multimedieskat er et misfoster

4. februar 2010 kl. 09:244
Medarbejdere i hver sjette virksomhed vælger at droppe arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, internetadgang og pc på grund af multimedieskatten. Håndværksrådet kalder skatten et misfoster.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den nye multimedieskat bliver kritiseret af flere faglige og erhvervsorganisationer, som ser multimedieskatten som en byrde for virksomhederne, der samtidig er vanskelig at administrere.

Det får flere virksomheder og medarbejdere til helt at droppe tidligere it-goder som arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, internetadgang og pc.

En undersøgelse foretaget af Dansk Erhverv viser, at i omkring 15 procent af virksomhederne har medarbejderne fravalgt goderne for at slippe for skatten. Seks procent af virksomhederne dropper helt at tilbyde udstyret til medarbejderne. Det skriver Dagbladet Børsen.

I en anden undersøgelse fra DJØF svarede 16 procent af medlemmerne, at de har valgt at lade it-udstyret blive på arbejdspladsen, efter den nye skat blev indført.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ordningen er et misfoster. Det provenu, man regner med at få ind på ordningen, står slet ikke mål med de direkte og indirekte omkostninger, som man påfører virksomhederne i form af indberetning og kontrol. Det højner i hvert fald ikke den produktivitet, som man ellers politisk er så fokuseret på,« siger cheføkonom Jacob Thiel fra Håndværksrådet til Børsen.

Skatteminister Kristian Jensen (V) afviser imidlertid, at multimedieskatten er en unødig byrde på virksomhederne.

»Det er altså en bedre forretning at lade sig multimediebeskatte og lade arbejdsgiveren betale for en bredbåndsforbindelse end at gøre det selvstændigt,« siger han til Børsen.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. februar 2010 kl. 12:00

»Det er altså en bedre forretning at lade sig multimediebeskatte og lade arbejdsgiveren betale for en bredbåndsforbindelse end at gøre det selvstændigt,«

Det er da helt rigtigt, hvis man får hele "pakken", med bredbånd og telefoni - så er det en rimelig "forretning".

Desværre er det jo ikke alle der får tilbudt bredbånd, lige som der faktisk er en del firma der har så mange ansatte der kun har en mobiltelefon.

Det er langt fra alle der ser det som en god forretning at blive beskattet af 3000 kr/år for at få lov til at have en firmamobil.

Grundet det administrative bøvl med ikke at lade folk beskatte, kunne man forestille sig at en del firmaer finder det nemmest at beskatte medarbejdere for at slippe for ansvar og bøvl med at tjekke for opkald af privat karakter.

Det er beklageligt at Kristian Jensen ikke fatter dette...

5
4. februar 2010 kl. 12:54

Det er beklageligt at Kristian Jensen ikke fatter dette..

Hvad mere beklageligt er at (også) KJ har denne Erasmus Montanus holdning til den virkelighed der er uden for Christiansborgs mure.

Det er hamrende arrogant at udtale sig som han gør, når nu de virksomheder der konkret sidder med byrden fortæller at der sker noget andet i den virkelige verden.

Og det er harmende arrogant over for de skatteydere som faktisk betaler hans løn (noget det fleste politikere har glemt, hvorfor de fleste mennesker føler "systemet" som en fjende).

Det helt store problem i dansk politik er, at per definition tager politikere ikke fejl, og man vil aldrig indrømme hvis det er tilfældet.

Det ville være klædeligt hvis der var politikere der bed hovedet af al selvopblæst stolthed og sagde: Ja det her duer bare ikke, det er en ommer, og det undskylder vi.

/Christian

6
4. februar 2010 kl. 18:51

Når nogle politikere har meget svært ved at sætte sig ind i almindelige menneskers hverdag. Hvordan er politikernes personalegoder så skruet sammen og hvordan beskattes de af de goder? Jeg er sikkert på at hvis politikerne og folketinget er underlagt de samme regler som resten af os, så går der nok ikke længe før der findes en løsning.

1
4. februar 2010 kl. 11:57

PC og telefon fra firma er nemlige ikke en gode for de fleste. Det er lige hvad der ligger i ordet.. en firma PC og en firma telefon. (med de begrænsinger det ligger i dette.) De fleste større firmaer har strænge politikker,og påtvinger restriktioner for hvad der må laves på disse maskiner. Så hvad skal man så lave med disse maskiner udover job ? Lige netop ... det er intet disse bedrifts PCere kan benyttes til for en stor del af brugerne... Så jeg skyder på at 50% af brugerne bliver uskyldige ramt af denne beskatning, uden at have en fordel i at have udstyret tilgængelige for ens private. Selv har jeg en job PC der står pent ved siden af min egen PC på hjemmekontoret, og bruger ekstra strøm lige af den samme grund.

Derfor kan det antages at hemme udviklingen af hjemmearbejdspladser, ved at den ansatte får en ulempe ved at tage med sig sin telefon og PC hjem. Og det er jo skidt for miljøet, da man så skal køre unødige istedet for.