Den nye multimedieskat bliver kritiseret af flere faglige og erhvervsorganisationer, som ser multimedieskatten som en byrde for virksomhederne, der samtidig er vanskelig at administrere.
Det får flere virksomheder og medarbejdere til helt at droppe tidligere it-goder som arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, internetadgang og pc.
En undersøgelse foretaget af Dansk Erhverv viser, at i omkring 15 procent af virksomhederne har medarbejderne fravalgt goderne for at slippe for skatten. Seks procent af virksomhederne dropper helt at tilbyde udstyret til medarbejderne. Det skriver Dagbladet Børsen.
I en anden undersøgelse fra DJØF svarede 16 procent af medlemmerne, at de har valgt at lade it-udstyret blive på arbejdspladsen, efter den nye skat blev indført.
»Ordningen er et misfoster. Det provenu, man regner med at få ind på ordningen, står slet ikke mål med de direkte og indirekte omkostninger, som man påfører virksomhederne i form af indberetning og kontrol. Det højner i hvert fald ikke den produktivitet, som man ellers politisk er så fokuseret på,« siger cheføkonom Jacob Thiel fra Håndværksrådet til Børsen.
Skatteminister Kristian Jensen (V) afviser imidlertid, at multimedieskatten er en unødig byrde på virksomhederne.
»Det er altså en bedre forretning at lade sig multimediebeskatte og lade arbejdsgiveren betale for en bredbåndsforbindelse end at gøre det selvstændigt,« siger han til Børsen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.