Organisationer i kor: It-kaos i landspatientregister kan give dårligere kræftbehandling

Kræftlæger og Kræftens bekæmpelse er bekymrede for, at it-vanskeligheder i Landspatientregistret kan gå ud over kvaliteten af sygdomsbehandling.

Flere organisationer råber nu vagt i gevær om, at problemer og forsinkelser med Landspatientregistret kan føre til dårligere kræftbehandling.

Det skriver Altinget.

Sygehusene overgik til det nye register (LPR3) i starten af 2019, men siden har der været meldinger om problemer med blandt andet dataleverancer til it-systemet.

Det gælder blandt andet problemer med at følge med i kvaliteten af behandlingen af patienter og udfordringer med at overvåge ventetider.

Manglende dataleverancer har konsekvenser

Overfor Altinget udtrykker både Kræftens bekæmpelse, kræftlæger fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper og Lægevidenskabelige Selskaber bekymring over situationen med it-systemet.

Sundhedsdatastyrelsen har meddelt, at de forventer at kunne levere data fra Landspatientregistret i 2. kvartal 2020, og styrelsen erkender, at de manglende dataleverancer har konsekvenser.

»Det er dybt beklageligt, at det rigtig gode kvalitetsarbejde, som bygger på månedsrapporter til de enkelte afdelinger, er sat på pause. Vi kan ikke løbe fra, at det er problematisk,« siger direktør Lisbeth Nielsen, men understreger samtidig, at en periode uden valide data er en nødvendig konsekvens af moderniseringen af Landspatientregisteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anne-Marie Krogsbøll

Med det nye Landspatientregister3 det såkaldte LPR3 (1) og før det Sundhedsplatformen (2) har Danmark sat hele sin styrkepostition over styr når det gælder sundhedsdata. Hullerne i data bliver næppe nogensinde fyldt ud og spørgsmålet er om det ikke er en anledning til at gentænke hele området således at Danmark istedet for tvangsindsamling af komplette data uden borgerinddragelse, istedet satset på etisk indsamling af sundhedsdata med de tekniske løsninger som hele verden hungrer efter, der sikrer samtykke, sikkerhed og gennemsigtighed." https://www.facebook.com/BevarTavshedspligten/?hc_ref=ARTH9hqiYeq_S4v5d8...;xts%5B0%5D=68.ARDvwpvtJ8a2U0GK6aAkwdbkSCCRe7IWCGu55v0xIr4JHImR5vbxZ3ZzzFHUyv2hlQ0fsxZOCCWlIyLZ2T-hbiGnWuy6VSAxlhoMnx1k0fuHkM7I1lspA0iJnbRmrQpeXra6vrB5wxv9MuInp8SDIKTSQoGHbC-KiMy7by8aoh2be5fhxASqNAfKlXpWwQ1ssXFEtinSmuamACEpue8SpdHkW-ex_w2HJjabvtNoUYnARG89C49EKjGf5ozqrHVr9tp9MUw_lnuB6JJluX-25wFiKHLP5gjJoywSeSJP5aPPYIdpuDIp9Y3rTr88XiI9nE56RE5LfJDCi-BFMV-YPyezivbX&tn=kC-R​

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere