Oracle vil med på serverless med funktioner

Illustration: NO_CREDITS
»For sent til festen,« vurderer dansk konsulent.

Oracle er på vej med sit bud på serverless, tidens modeord, hvor virtualisering er afløst af små kodestumper, kaldet lambdaer.

Begrebet 'lambdaer' stammer fra Amazons tjeneste AWS Lambda, hvor kunderne kun betaler, når en funktion afvikles. Microsoft har et tilsvarende produkt, der går under navnet Azure Functions.

Database-kæmpen kalder sit produkt for Fn. Her understøttes alle sprog, loves der. Det opnås ved at bruge containere som byggeblok bag miljøet, og dermed kan miljøet afvikles i andre skyers end Oracles egen.

Men der er dog ikke dedikerede Lambda-wrappers til alle sprog.

Miljøet består af fire hovedkomponenter: Fn Server, Fn FDK, Fn Flow og Fn Load Balancer, skriver Infoq. Fn Server er den platform, der afvikler koden, og den er skrevet i sproget Go.

Udviklere kan anvende et 'Function Development Kit' - FDK - til deres foretrukne sprog, som kan bygge og teste funktioner, der implementerer forretningslogik. Funktionerne pakkes og udrulles på til Fn-serveren.

Fn Flow er et værktøj til orkestrering af arbejdsgange, så funktioner kan kædes sammen for at implementere forretningsprocesser på højt niveau.

Det skulle fjerne problemet hvor funktioner bliver stærkt koblet på grund af behovet for gensidigt at kalde hinanden.

Load Balancer er et værktøj som kan administrere klynger af Fn-servere og route trafik i mellem dem.

Den dansk cloud-konsulent René Løhde mener, at der er tale om at Oracle »kommer for sent til festen.« I et kommende interview med Version2, fortæller han, at man i øvrigt ikke skal regne med at der er sammenhæng mellem pris og ydelse på de forskellige leverandørers sky-platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere