Oracle vil hæve indsatsen i retssag mod Android

Illustration: Android Logo
Siden 2010 har Oracle og Google ligget i en ophavsretsmæssig stridighed om brugen af Java-API’er i Android, og nu forsøger Oracle en gang til med et opdateret søgsmål hos den samme dommer, der i første gang gav Google ret.

Den mangeårige retssag mellem Oracle og Google vil snart atter blive taget op hos en amerikansk dommer, efter at sagen blev afvist ved den amerikanske højesteret, men først vil Oracle hæve indsatsen på det nu fem år gamle søgsmål. Det skriver amerikanske Computerworld.

Brugen af Java-API’er i godt og vel én milliard Android-enheder kan ikke betegnes som ‘fair use’, mener software-platformens rettighedshaver Oracle. Android-styresystemets modervirksomhed, Google, mener det stik modsatte.

Læs også: Sagen genåbnet: Oracle kan igen sagsøge Google for brug af Java-API

Den uenighed har været omdrejningspunktet for et langstrakt juridisk slagsmål, der har stået på siden 2010, hvor Oracle sagsøgte Google for bruge af Java-API’er i det mobile styresystem. Siden har en dommer givet Google ret, mens en appeldomstol har givet medhold til Oracle. Afgørelsen fik så Google til at slæbe Oracle i Højesteret, som dog har afvist at høre sagen.

Læs også: Google trækker Oracle i højesteret over Java API

Derfor er sagen nu tilbage på bordet hos den selvsamme dommer, der tilbage i 2012, da sagen første gang endte i en dom, gav Google medhold, men denne gang mener Oracle at have en stærkere sag og har derfor bedt om tilladelse til at opdatere søgsmålet med nye detaljer.

Argumentet er, at Android siden retssagen først begyndte er mangedoblet i udbredelse og er dermed blevet en langt større indtjeningskilde for søgegiganten. En succes, der, ifølge Oracle, til dels rider på ryggen af deres software, og at der dermed ikke kan være tale om ‘fair use’, som ellers er Googles primære forsvar mod anklagerne.

Læs også: Google vinder patentsagen om Android: Brød ikke Oracles Java-patenter

De opdaterede oplysninger vil tegne et tydeligere billede af omfanget af den skade, som Androids brug af API'er har forvoldt på Java's egne muligheder i markedet, mener Oracle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

Google appelerede appeldomstolens afgørelse til højesteret, som så afvist at høre sagen.

Så appeldomstolens afgørelse står vel stadig ved magt ?

Så det er vel det grundlag som dommeren skal tage hensyn til ? at erstatningsgrundlaget er vokset ændre vel ikke på essensen i sagen (om man kan ha copy right på en API eller ej) og den højeste retsinstans der har taget stilling til det har afgjort at det kan man godt.

At Google er meget uenig i det er retfærdigt er ikke voldsomt overraskende; da de står overfor et ret grimt erstatnings krav hvis de taber. Noget meget få er synes er retfærdigt... Det ændre bare ikke så meget ved loven eller retspraksis der de fleste steder og i de fleste tilfælde opretholder copyright rettigheder.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize