Oracle: Vi står last og brast med Openoffice.org

14. oktober 2010 kl. 12:128
Oracle forsikrer i en ny udmelding, at selskabet står bakker helt og holdent op om den fortsatte udvikling af kontorpakken Openoffice.org.
Artiklen er ældre end 30 dage

Databaseleverandøren Oracle, der tidligere på året overtog udviklingen af Openoffice.org fra Sun Microsystems, sværger nu troskab over for open source-kontorpakken.

I en pressemeddelelse opremses flere punkter, som ifølge Oracle viser selskabets fortsatte opbakning til Openoffice.org.

Det skal formentlig tolkes som et klart signal til de udviklere og brugere af Openoffice.org, der har været nervøse for kontorpakkens fremtid, efter at en række Openoffice-udviklere i september brød med Oracle for at stifte alternativet Libreoffice.

**LÆS OGSÅ **OpenOffice-folk i Oracle-skilsmisse: Stifter LibreOffice

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oracle fremhæver blandt andet, at selskabet deltager i konferencen ODF Plugfest, der afholdes i Bryssel 14.-15. oktober. ODF er det dokument-format, Openoffice bruger som standard.

Samtidigt lover Oracle, at selskabets Openoffice.org-team fortsætter med at videreudvikle og understøtte Openoffice.org som et open source-projekt. I skrivende stund har community'et omkring Openoffice.org bidraget med cirka 7,5 millioner linjer kode.

Oracle nævner ikke Libreoffice-projektet i pressemeddelelsen. Og selskabet understreger, at Openoffice.org med mere end 100 millioner brugere stadig er den mest populære og avancerede open source-kontorpakke.

»Fortsatte kodebidrag gennem www.openoffice.org vil kun forbedre dette allerede populære stykke software,« skriver Oracle.

Oracle er siden opkøbet af Sun Microsystems begyndelsen af 2010 blevet kritiseret for at være for sløv til at gennemse og godkende nye kodebidrag til Openoffice.org, der er kommet fra eksterne udviklere.

Den kritik har blandt andet lydt fra den tidligere danske Openoffice.org-talsperson Leif Lodahl, der er medstifter af The Document Foundation, som står bag udviklingen af Libreoffice.

**LÆS OGSÅ **Lykkelig skilsmisse? LibreOffice taler dagligt med Oracle

Men Oracle forsikrer nu, at nye bidrag er velkomne.

»Oracle inviterer community'et til at deltage i Openoffice.org-konferencen, ODF Plugfest og diskussionsgrupper og byder bidrag til koden velkommen,« skriver selskabet.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. oktober 2010 kl. 13:02

Forskellen kommer hurtigt til at blive større mellem OpenOffice.org og LibreOffice.

For at kode kan komme med i Oracles OpenOffice.org, så skal man underskrive en aftale om, at det også må benyttes til lukkede produkter. Det samme skete under Sun.

Ny kode udviklet til LibreOffice bliver kun frigivet under Open Source-licensen GNU Lesser General Publice License (LGPL) og kan dermed ikke blive en del af Oracles OpenOffice.org.

Da Go-oo er en del af LibreOffice, kan du på siden http://go-oo.org se, hvad der blandt andet bliver i LibreOffice i fremtiden, som ikke er i Oracles OpenOffice.org.

De herligste hilsner Claus Agerskov, AgerCon

7
14. oktober 2010 kl. 21:15

Da Go-oo er en del af LibreOffice, kan du på siden <a href="http://go-oo.org">http://go-oo.org</a&gt; se, hvad der blandt andet bliver i LibreOffice i fremtiden, som ikke er i Oracles OpenOffice.org.

Det er ikke helt rigtigt. En lille del af go-oo tilføjelserne kommer med men ikke alle. Årsagen er at ikke alle er helt klar til 'produktion' i større omfang. Desuden er der faktisk allerede lavet en række nye tilføjelser af nye udviklere og vi vil forsøge at få så mage af disse med som overhovedet muligt. Men de skal lige oversættes og kvalitetssikres først.

De helt nye ting kan ses her (i overbliksform):http://lists.freedesktop.org/archives/libreoffice/2010-October/000311.htmlhttp://lists.freedesktop.org/archives/libreoffice/2010-October/000812.html

8
16. oktober 2010 kl. 08:28

Leif Lodahl skrev:

En lille del af go-oo tilføjelserne kommer med men ikke alle. Årsagen er at ikke alle er helt klar til 'produktion' i større omfang.

Det var også derfor, at jeg skrev, at de vil komme med i fremtiden. Underforstået ikke i den første udgave, men med tiden.

De herligste hilsner Claus Agerskov, AgerCon

2
14. oktober 2010 kl. 13:51

Ikke for at kapre tråden, men er der nogen der kan linke til en forklaring på at "stå last og brast"? -

For jeg tror nok jeg ved hvad der menes, men jeg er faktisk ikke sikker. Og hvis man ikke er HELT sikker, kan man så nøjes med at stå last, eller brast?

Hvor er v2's leksikon når man har brug for det?

4
14. oktober 2010 kl. 14:31

"Stå last og brast":

http://ordnet.dk/ddo_en/dict?query=brast

5
14. oktober 2010 kl. 16:22

Bør der ikke stå Bruxelles og ikke Bryssel? Menere Bryssel er gammeldansk for samme.

3
14. oktober 2010 kl. 14:00

Enig... Version2 kunne generelt godt trænge til bedre overskrifter... Hvilket vi fik en dommers ord for igår :)

Måske: "Oracle står fortsat bag OpenOffice.org", ville være lidt mere forståeligt. Og behageligt at læse.