Oracle kræver 6 milliarder ekstra af SAP for ulovlig kopiering

Retssagen mellem Oracle og SAP kunne have endt med et forlig i august. Men nu kræver Oracle yderligere en milliard dollar af SAP for ulovlig kopiering af software.

Tyske SAP kom i august måned hårdt såret ud af et retsslagsmål med amerikanske Oracle, der efter et forlig kunne indkassere en erstatning på 1,8 milliarder kroner i en sag om softwaretyveri.

Men det var ikke åbenbart ikke nok for Oracle, der nu atter kaster sig over SAP med et nyt krav om erstatning på en milliard dollar. Det skriver All Things Digital.

Læs også: SAP betaler Oracle 1,8 milliarder kroner i erstatning for softwaretyveri

Sagen, der har varet siden 2007, handler kort fortalt om det SAP-ejede softwarefirma TomorrowNow, som ifølge Oracle har kopieret selskabets software uden at betale licens. Det fik Oracle rettens ord for i 2010, og det første erstatningskrav lød på 7,8 milliarder kroner.

SAP ankede dommen og fik beløbet skåret ned.

Læs også: SAP slipper 5 milliarder kroner billigere for Oracle-tyveri

Men sagen ender altså ikke med det forlig, som der ellers var lagt op til.

I stedet for at nøjes med de 1,8 milliarder kroner vil Oracle nu altså have seks milliarder kroner oven i hatten, så den samlede erstatning ender på de oprindelige 7,8 milliarder kroner.

SAP siger i en udtalelse til All Things Digital, at selskabet er skuffet over, at Oracle nu tager sagen op igen.

Begge selskaber er giganter på softwaremarkedet. SAP er bedst kendt for sine ERP-systemer, mens Oracle ofte er synonym med databaser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere