Oracle smider LibreOffice-folk ud af den hårde kerne i OpenOffice.org

Ledende medlemmer af LibreOffice-projektet har intet at gøre i beslutningsorganet omkring OpenOffice.org, mener Oracle, der har bedt medlemmerne om at smutte.

Ledende medlemmer af LibreOffice-projektet hører ikke til i styrhuset hos OpenOffice.org.

Det fastslår databaseleverandøren Oracle, som netop har bedt flere medlemmer af The Document Foundation om at forlade det såkaldte Openoffice.org Community Council ? en forsamling af repræsentanter for Openoffice.org, der er med til at træffe beslutninger om kontorpakkens fremtid.

De omtalte medlemmer giver nemlig anledning til en interessekonflikt, lyder det.

Udmeldingen fra Oracle kommer efter, at flere ledende medlemmer af Openoffice.org-miljøet for få uger siden besluttede at forlade projektet, stifte organisationen The Document Foundation og arbejde videre med kontorpakken LibreOffice, en variant af Openoffice.org.

**LÆS OGSÅ **OpenOffice-folk i Oracle-skilsmisse: Stifter LibreOffice

Ifølge tidsskriftet Ars Technica fortalte rådets formand, Louis Saurez-Potts, under et møde i sidste uge flere medlemmer af The Document Foundation, at de ikke både kunne arbejde på deres egen kontorpakke, LibreOffice, og samtidig være en del af styregruppen i OpenOffice.org.

Louis Saurez-Potts var community-leder for OpenOffice.org, da Sun Microsystems stod bag kontorpakken, og bestrider fortsat den stilling Oracle, der købte Sun i begyndelsen af 2010.

»Hvis medlemmerne af The Document Foundation ikke frasiger sig tilknytningen til The Document Foundation, må de træde tilbage inden på tirsdag,« skrev Louis Saurez-Potts under mødet, der fandt sted via chat over IRC.

Ifølge Ars Technica er det uklart, hvordan de omtalte medlemmer af The Document Foundation har modtaget beskeden fra Louis Saurez-Potts og Oracle.

Selvom Oracle altså ikke vil have LibreOffice-folk siddende med ved bordet, når der træffes afgørende beslutninger om Openoffice.org, forsøger Oracle og The Document Foundation fortsat at samarbejde, har den danske talsperson for og medstifter af The Document Foundation, Leif Lodahl, tidligere oplyst til Version2.

**LÆS OGSÅ **Lykkelig skilsmisse? LibreOffice taler dagligt med Oracle

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Gert Agerholm

På vegne af alle andre konkurrerende office produkter vil jeg gerne sige Oracle tak for disse beslutninger.

Intet andet end splittelse kan i så høj grad fremme tvivl om et produkt, samt produktets troværdighed for fremtiden.

 • 0
 • 0
#4 Lasse Reinholt

Sådan en kontorpakke laver jo sig selv, gør den ikke?

Statistikken på http://people.gnome.org/~michael/blog/ooo-commit-stats-2008.html viser altså, at langt størstedelen af commits i 2008 var fra SUN.

Vil nærmere sige at det definitivt kapper navlestrengen - nu er det bare fuld kraft frem, uden Oracle på slæb.

Se ovenstående...

 • 0
 • 0
#5 Peter Jespersen

SUNs jerngreb om OO.O ofte lidt af en hæmsko (Ville sige at det var grund til at GO-OO & Co opstod) - med en ny og mere åben commit process kan man nå meget langt.

Det her ligner også mest en ledermæssig teknikalitet - eventuelle commits fra Larrys folk, vil hvis de er brugbare , bare være længere tid om at finde vej ind i LibreOffice.

Men dette her er jo egentlig bare en logisk konsekvens af det oprindelige brud.

 • 0
 • 0
#6 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Jeg bemærkede denne her fra Michael Meeks: http://people.gnome.org/~michael/blog/2010-10-25.html Omkring den tilhørende poll om hvad der kommer til at ske, tænker jeg klart og tydeligt: Dobbeltarbejde. Begge parter vil gerne være på sikkerhedsafstand til hinanden. Jeg kunne forstå, at LibreOffice var et direkte pull af Go-OO. Er der nogen, der har hørt noget om, hvorvidt de to så skulle fusionere?

 • 0
 • 0
#7 Peter Jespersen

Jeg kunne forstå, at LibreOffice var et direkte pull af Go-OO. Er der nogen, der har hørt noget om, hvorvidt de to så skulle fusionere?

Det er min forståelse at LO er en direkte fork af OO.O - mange af GO-OO/OO-NE udvidelsene vil dog ganske hurtigt finde vej ind i LO.

Jeg vil tro at GO-OO falder bort - efterhånden som GO-OOs ekstramateriale bliver ført over i LO, men OO-NE bibeholdes nok (Her finder vi nok de openSUSE specifikke småting).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere