Oracle skal betale 20 milliarder for at vende ryggen til HP’s Itanium-platform

Oracle løb fra sin kontrakt med HP - og skal betale for skaderne, afgør californisk jury.

Det kostede HP dyrt, at Oracle i 2011 meldte ud, at man ikke længere ville lave Oracle-software til serverplatformen Itanium, der er udviklet i et samarbejde mellem HP og Intel.

Et år efter udmeldingen var salget af Itanium-servere faldet med 38 procent.

Nu har en enig jury i San Jose, Californien, dømt Oracle til at gøre skaden god igen med en erstatning på 3 milliarder dollars - eller omkring 20 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg Technology.

Læs også: HP: Oracles farvel til Itanium kostede os 23 milliarder kroner

Ifølge HP - der siden sagens start er blevet splittet op i to selskaber - var der tale om et klokkeklart kontraktbrud, da Oracle droppede Itanium-supporten. Og det var juryen enig i.

Allerede i 2012 blev Oracle dømt for kontraktbrud og tvunget til at understøtte Itanium-serveren, så længe HP vil sælge den. Med den nye sag har Hewlett Packard Enterprises sikret erstatning for den tabte indtjening, som Oracles oprindelige beslutning kostede it-selskabet.

Læs også: Oracle sviner HP til igen: I lyver for kunderne om Itanium

I en meddelelse fastholder Oracle, at selskabet ikke mener, at det har en forpligtigelse til at blive ved med at understøtte Itanium.

‘Oracle har leveret den seneste software til Itanium siden den originale dom, mens HP og Intel stoppede med at udvikle systemet for år siden,’ lyder det fra Oracle.

Læs også: Google vinder slag i juridisk kamp mod Oracle: Må gerne bruge Java i Android

HP påpeger omvendt, at skaden allerede var sket, da Oracle hoppede ud af den oprindelige kontrakt.

Det er kun lidt over en måned siden, at Oracle tabte en retssag mod Google om brugen af Java i Android. Havde Oracle vundet sagen, stod de til at modtage ni milliarder dollars som erstatning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Bent Jensen

Er ikke kunde der, med undtagese af det offenlige. Hvor de offenlige udbyder har haft nogen ikke særlige gode dage, sikkert efter tømmermønd efter tur til Dubai. Så der er taget sådan software ind, med efterfølgende betaling af dummebøder.

Venter stadig på regler fra EU der kræver fuld tilgængelige for klidekode, så der kan ses efter bagdøre, Samt valg af software og OS der bygger på åben software, licenser og ingen patenter. Der er mange penge at spare.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere