Oracle: Sikkerhed i Java har førsteprioritet

Oracle vil arbejde på at få styr på sikkerheden i Java efter flere alvorlige sikkerhedshuller. Samtidig vil selskabet være mere åbent.

Java er inden for det seneste års tid kommet i søgelyset efter flere alvorlige sikkerhedshuller i det plugin, der gør det muligt at køre såkaldte Java-applets i en browser. Det har fået flere sikkerhedseksperter til at anbefale, at man slår Java fra eller helt fjerner det fra sin pc.

Nu vil Oracle, der står bag Java, gøre det til en topprioritet at få styr på sikkerheden. Det skriver IT World.

»Planen for Java-sikkerheden er ret enkel: Vi skal først og fremmest have fikset Java, og dernæst skal vi fortælle bredt om vores indsats. Vi kan ikke have det ene uden det andet. Uanset hvor meget vi snakker eller forsøger at glatte ud, vil det ikke gøre nogen glade. Vi er nødt til at fikse Java,« sagde chefen for sikkerheden i Java, Milton Smith, i en telekonference med ledere af flere Java-brugergrupper, ifølge IT World.

Læs også: Få overblikket: Derfor er kritisk Javahul vigtigt

Sikkerheden i Java har især været på dagsordenen i Danmark, fordi det er vanskeligt for danskere blot at afinstallere Java, fordi NemID benytter en Java-applet.

Selve programmeringssproget Java bruges i stort omfang til applikationer på et utal af platforme fra store forretningssystemer til små mobilapplikationer. Sikkerhedsproblemerne har imidlertid drejet sig om den del af Java, der gør det muligt at afvikle applets i browseren via et plugin.

Læs også: Trods opdatering: Sikkerhedsfirma advarer stadig mod Java i browseren

Java har ifølge flere sikkerhedseksperter overtaget førstepladsen som det browserplugin, der bliver udnyttet mest af kriminelle, hvor det tidligere var Adobes Flash og Reader, der var på de kriminelles sigtekorn. Siden har Adobe strammet op på sikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Mortensen

Ja, når de bliver presset til det, så lover de guld og grønne skove. Men lad os nu se hvordan de griber det an. Forventningerne til deres evner nok ikke er specielt store.

Håber i det mindste, at de i installationen/opdateringen af java fjerner default indstillingen om at den skal installerer Ask-toolbaren mv.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere