Oracle sidder tungt på database-tronen

Oracle sidder på knap halvdelen af databasemarkedet, og IBM og Microsoft halter langt bagefter, viser undersøgelse fra IDC. Open source ligger helt i bunden, men væksten er til gengæld skyhøj.

Oracle er stadig ikke til at røre på markedet for databaser. Det viser en ny undersøgelse fra IDC, skriver Infoworld.

Med 44 procent af markedet i 2007 er databasegiganten den ubestridte konge. Haltende bagefter kommer IBM med en andel på 21 procent, og på tredjepladsen Microsoft med 19 procent af databaserne.

Alle tre kan melde om stigning i indtægt på 13 - 14 procent, men det skyldes til dels den faldende dollarkurs, siger IDC.

Oracles forsatte kongeværdighed skyldes blandt andet, at kunderne i usædvandlig høj grad har taget den seneste udgave 11g til sig, ifølge IDC.

Sybase og Teradata tager fjerde og femtepladsen med 3 - 4 procent.

Open source-databaserne er ikke til at se på toplisten, men der er grøde i markedet, mener IDC.

Eksempelvis står open source databasen Ingres for kun 0,1 procent, men det var til gengæld en tilvækst på hele 207 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jacob Christian Munch-Andersen

Hvordan måler man hvor store de forskellige databaser er? Antal installationer? Samlet mængde data? Antal forespørgsler? Indtægt ved salg af licenser?

Og hvad tælles i øvrigt med som en database? Filsystemet på min computer er jo også en database, men jeg har på fornemmelsen at det ikke tæller med.

Der er rimeligt mange målemetoder som giver meget forskellige resultater, og man kommer hurtigt til at glemme at tælle en masse med, fx findes der ikke nogen salgs eller download tal for den software som bruges i Googles datacentre, hvilket godt kan komplikere processen.

Der er løgn, der er forbandet løgn, og så er der de rene tal som Version2 publicerer, uden nogen som helst form for forklaring til at forankre dem i virkeligheden. De blev muligvis leveret hæderligt hos kilden, men det er svært at afgøre ud fra en Version2 artikel.

  • 0
  • 0
Henrik Jensen

[quote] Der er løgn, der er forbandet løgn, og så er der de rene tal som Version2 publicerer, uden nogen som helst form for forklaring til at forankre dem i virkeligheden. De blev muligvis leveret hæderligt hos kilden, men det er svært at afgøre ud fra en Version2 artikel. [quote]

Version2 vidergiver sikkert al den information de har og som IDC har pushet. Hvis du kigger på andre sites så vil ordlyden af nyheden sikkert være stort set den samme alle steder.

Tanken er jo så at din nysgerrighed skal medføre at du straks smutter ind og køber hele den 9-siders "store" rapport.. for den beskedne sum af $4.000 :-D

Hvis du synes det er lidt pebret og ikke er bange for at gå ind på en Microsoft site, så er her en rapport for 2006 som også beskriver dataopsamlingsmetoden i bunden og det er sikkert den samme for 2007 tallene

http://download.microsoft.com/download/A/B/9/AB93175B-BA6A-4332-AFBF-FE4...

Og det er primært baseret på omsætning og snyder derfor meget. Det er nok primært Enterprise versionen af MySql og hvad tilsvarende betalbare version af PostgreSQL hedder der registreres.

Det snyder f.eks. også på at rent faktisk så sælges Microsoft SQL Server i større antal end Oracle og IBM DB2, men bare til en langt lavere gennemsnitlig pris.

  • 0
  • 0
Thomas Ammitzbøll-Bach

Jeg har fire MySQL-servere her i huset. På mit arbejde har vi 10-15 stykker. Jeg har tre websites hos Surftown, der er der en MySQL-server for hver ti kunder.

Jeg har installeret en Oracle-server.

Så meget for min statestik.

Thomas

(I Danmark er der langt flere ædelsten end standsten. Hvis man tæller antallet af solgte sten i detailhandlen kan vi se, at amatyst er en af de mest udbredte sten, og strandsten næsten ikke er til at få øje på.)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere